Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 12. 2021,
14.45

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,99

3

Ljubno Silvestrska turneja novoletna turneja

Natisni članek

Torek, 28. 12. 2021, 14.45

2 leti, 7 mesecev

Udarec za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,99

3

Nika Križnar | Nika Križnar bo 31. 12. 2021 in 1. 1. 2022 skakala na zgodovinski Silvestrski turneji. Bo to edina turneja, ki jo bo gostil Ljubno? | Foto Guliverimage

Nika Križnar bo 31. 12. 2021 in 1. 1. 2022 skakala na zgodovinski Silvestrski turneji. Bo to edina turneja, ki jo bo gostil Ljubno?

Foto: Guliverimage

Od četrtka do sobote bodo ženski skoki zgodovinsko vstopili v novo obdobje. Na Ljubnem bo premierno potekala Silvestrska turneja, a bi lahko že prihodnje leto izgubila svoj pomen. Oglasili so se namreč Nemci in Avstrijci, ki bi radi novoletno turnejo organizirali na istih skakalnicah, na katerih skačejo moški.

Ljubno je letos dobil prav poseben termin v koledarju smučarskih skokov. Sprva so tekme na slovenski skakalnici načrtovali sredi januarja, nato pa se je vse skupaj preselilo na konec decembra. Organizator se je odločil, da v ženske skoke vpelje novost – silvestrsko turnejo, na kateri bodo organizirali dve tekmi, eno 31. 12. 2021 in drugo 1. 1. 2022.

Prihodnje leto so nameravali priključiti avstrijsko skakalno središče v Beljaku ali Ramsauu, prav tako pa je projekt postal zanimiv za Italijane.

A bo kmalu lahko izgubil mesto v koledarju, če bodo Nemci in Avstrijci še naprej napenjali mišice. Tem se je dvignil pritisk, ko so slišali, za kakšen korak so se odločili Slovenci, čeprav temu pred tem niso posvečali pozornosti.

Zdaj Nemci želijo udariti s polno silo. Ob začetku moške novoletne turneje so namreč predstavili idejo, da bi že prihodnje leto vzporedno z moško gostili žensko skakalno turnejo štirih skakalnic v Oberstdorfu, Garmisch-Partenmkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu.

Prvi mož novoletne turneje Peter Kruijer je prišel na to idejo: "Vse štiri lokacije želijo žensko turnejo. Soglasno smo sklenili, da bi se turneja začela čim prej. Spomladi bi na Mednarodni smučarski zvezi FIS predstavili idejo in jo izpeljali že prihodnje leto. To so sanje."

Ne spreglejte