Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
4. 12. 2015,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Goran Janus Lillehammer skoki

Petek, 4. 12. 2015, 8.05

8 let

Trije slovenski skakalci so lahko mirni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skakalci nadaljujejo popotovanje po prizoriščih svetovnega pokala v Lillehammerju, kjer bodo danes opravili trening in kvalifikacije. Trije Slovenci imajo nastop na tekmi že zagotovljen.

Prejšnji konec tedna bi se morali skakalci v Kuusamu potegovati za nove točke svetovnega pokala na dveh tekmah, vendar jim je narava ponagajala, težave pri pripravi skakalnice pa so imeli tudi organizatorji.

Vsega 43 skakalcev se je enkrat spustilo po skakalnici, nato pa je bilo dokončno jasno, da Kuusama ne bodo mogli spraviti pod streho. Skakalci so šli tako na sever Evrope le na obisk. "Opravili smo suhe treninge. Kaj naj rečem, smučina ni bila prava. Zgoraj je bilo pretoplo, hlajenje pa ni delalo. To je bil največji razlog, da ni bilo tekme. Z vetrom bi se še dalo opraviti. Nekako smo navajeni preživeti čas, ko so težave z vremenom. Za fante ni prav dobro, smo pa zato ta teden skakali v Planici," se je glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus dotaknil popotovanja na Finsko.

Na Norveško v Lillehammer, kjer sta za ta konec tedna predvideni dve tekmi, je prvi mož stroke odpeljal Petra Prevca, Jurija Tepeša, Roberta Kranjca, Anžeta Semeniča ter mlada Anžeta Laniška in Domna Prevca.

Najmlajša sta bila lahko vesela, da sta izpustila Kuusamo

Zadnja skakalca sta Kuusamo izpustila in na koncu se je izkazalo, da je bila to zanju odlična poteza, saj sta v nasprotju s preostalimi A-reprezentanti dejansko skakala. Skupaj s skakalci B-reprezentance sta trenirala na zasneženi skakalnici v Ramsauu.

Skakalnico v Lillehammerju bodo lahko skakalci preizkusili danes ob 10. uri, ko bosta na sporedu trening skoka, ob 15. uri bo sledila uvodna ženska tekma sezone, ob 20. uri pa bodo imeli fantje kvalifikacije. Kar trije Slovenci imajo nastop na sobotni tekmi že zagotovljen, saj so bili na uvodni preizkušnji uvrščeni med deset najboljših, tako da bodo lahko danes mirni. Peter Prevc je bil drugi, njegov mlajši brat Domen osmi, Tepeš pa deseti.

A tudi ta konec tedna bo skakalcem nagajal veter. Povprečna hitrost ne bo tako visoka, bodo pa sunki (med 40 in 50 kilometri na uro) lahko občutno vplivali na potek tekme.

Ne spreglejte