Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 1. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Lara Gut Lindsey Vonn Verena Stuffer Cortina d'Ampezzo Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Petek, 27. 1. 2017, 12.50

6 let, 6 mesecev

Cortina d'Ampezzo, drugi trening smuka

Ilko Štuhec prehitele le tri, Lindsey Vonn padla

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Ilka Štuhec | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na drugem treningu smuka v Cortini d'Ampezzo postavila četrti najboljši čas. Najhitrejša je bila Italijanka Verena Stuffer. Na sobotnem smuku bo slovenske barve branila le Mariborčanka, trenutno prva smukačica sveta.

V četrtek je bila najhitrejša na treningu, dan pozneje so jo prehitele tri tekmice. Ilka Štuhec je tudi na drugem treningu dokazala, da je po poškodbi gležnja, zaradi katere se prejšnji konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu ni vmešala v boj za vodilne položaje, povsem pripravljena na nove izzive.

V soboto bo lovila nove točke v svetovnem pokalu, s katerimi bo skušala zadržati prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala v smuku.

Italijanka jo je prehitela za 52 stotink

Na progi se je v petek najbolj izkazala domačinka Verena Stuffer. Pet stotink sekunde je bila hitrejša od Švicarke Lare Gut, ki v tej sezoni brani naslov dobitnice velikega kristalnega globusa, 34 stotink pa je za njo zaostala njena rojakinja Sofia Goggia. Mariborčanka je ciljno črto prečkala z zaostankom 52 stotink za Stufferjevo.

Mariborčanka je najboljša v skupnem seštevku smukaških preizkušenj. V tej sezoni je zmagala že na treh smukih. | Foto: Getty Images Mariborčanka je najboljša v skupnem seštevku smukaških preizkušenj. V tej sezoni je zmagala že na treh smukih. Foto: Getty Images

Nastopilo je 55 tekmovalk, do cilja pa jih je brez usodne napake prišlo 53. Brez rezultata sta ostali ameriška povratnica Lindsey Vonn (v četrtek je postavila tretji najboljši čas) in Italijanka Elena Fanchini.

Vonnova je na progi Olympia delle Tofane padla na desno roko in nato končala v zaščitni ogradi. Padec na srečo ni pustil resnejših posledic. Ameriška zvezdnica je sporočila, da ji desna roka (lanskega novembra jo je na treningu v Koloradu zlomila) na sobotni tekmi ne bo povzročala velikih težav.

Sobotni smuk v Cortini d'Ampezzo se bo začel ob 10.30.

Ne spreglejte