Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2022,
18.37

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

smučarski skoki Dawid Kubacki Žiga Jelar Lovro Kos Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc Timi Zajc Timi Zajc Titisee-Neustadt

Četrtek, 8. 12. 2022, 18.37

1 leto, 4 mesece

Smučarski skoki (m), trening, Titisee-Neustadt

Timi Zajc in Anže Lanišek razpoložena na treningu, Kubacki na vseh prvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
Wisla Timi Zajc | Timi Zajc je na treh trening skokih vknjižil tretje, četrto in 13. mesto. | Foto Guliver Image

Timi Zajc je na treh trening skokih vknjižil tretje, četrto in 13. mesto.

Foto: Guliver Image

Smučarski skakalci in skakalke bodo v prihodnjih dneh tekmovali v nemškem Titisee-Neustadtu, kjer moško karavano že v petek zjutraj čakajo kvalifikacije in nato posamična tekma. Skakalci so že opravili tri trening skoke, na vseh je bil na prvem mestu Poljak Dawid Kubacki, Timi Zajc je bil na prvih dveh treningih tretji in četrti, Anže Lanišek pa na tretjem tretji.

Ema Klinec
Sportal Dvojna norveška zmaga, Ema Klinec in Nika Križnar pa blizu stopničk

Tekmovalno dogajanje v Nemčiji se bo začelo v petek, ko bodo kot prvi na delu smučarski skakalci. Ob 10. uri jih najprej čakajo kvalifikacije, ob 11.45 pa posamična tekma na veliki skakalnici.

Danes so že opravili tri trening skoke, prav na vseh treh je najvišje končal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Dawid Kubacki. Na prvem je pristal pri 139,5 metra, tik za njim je pristal Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji pa je bil z daljavo prvega trening skoka 140 metrov Timi Zajc. Anže Lanišek je bil s skokom, dolgim 131,5 metra, 11., Žiga Jelar (133) 19., Lovro Kos (131) 22., Domen Prevc (129,5) 28., Peter Prevc (124,5) pa je bil 32. Skakali so z devetega in osmega zaletnega mesta.

Dawid Kubacki je bil najboljši v vseh treh trening serijah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dawid Kubacki je bil najboljši v vseh treh trening serijah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V drugi trening seriji je Kubacki na prvem mestu končal z daljavo dneva − 143 metrov, sledila sta mu Norvežana Daniel Andre Tande (141) in Granerud (136,5), takoj za prvo trojico se je zvrstil Zajc (139). Lanišek (135) je bil osmi, Peter Prevc 133) 17., Kos (129,5) 25., Jelar (129,5) 28., Domen Prevc (119) pa 47. Skakali so z devetega zaletnega mesta.

Anže Lanišek je bil na tretjem treningu tretji. | Foto: AP / Guliverimage Anže Lanišek je bil na tretjem treningu tretji. Foto: AP / Guliverimage Tudi tretji skok je najbolje uspel Kubackemu, ki je zmogel 138 metrov, drugi je bil Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal (135), ki se je izkazal tudi pri prvem in drugem skoku, tretji pa Lanišek (134,5).

Zajc je bil s 129,5 metra dolgim skokom 13., Jelar z isto daljavo 19., Peter Prevc (128) 20., Kos (124) 27., Domen Prevc (119,5) pa 41. Skakali so z devetega in desetega zaletnega mesta.

Pri poljskem portalu skijumping.pl so predstavili še povprečen izračun vseh treh skokov, Kubacki bi zanesljivo zmagal (92,1 točke), drugo mesto bi pripadlo Granerudu (86), tretje Sundalu (83,9), četrto in peto pa Zajcu (82,6) in Lanišku (81,6).

Killian Peier
Sportal Po Planici se vrača v tekmovalni ritem

V soboto bodo združili moči, v nedeljo posamični tekmi 

Skakalci in skakalke bodo v soboto moči združili na mešani ekipni tekmi, v nedeljo pa sledita še posamični tekmi v obeh konkurencah. Slovenke se bodo na tretji postaji svetovnega pokala prvič v sezoni poskušale zavihteti na zmagovalni oder. Nika Križnar je bila s četrtim mestom v Wisli najbližje stopničkam med Slovenkami. Bodo te v Nemčiji prvič v sezoni skočile na oder za zmagovalke? | Foto: Sportida Nika Križnar je bila s četrtim mestom v Wisli najbližje stopničkam med Slovenkami. Bodo te v Nemčiji prvič v sezoni skočile na oder za zmagovalke? Foto: Sportida

"Kar turbulentno se je začela letošnja sezona. Zelo veliko sprememb, nekatere tekmovalke en dan med desetimi, drugi dan pa ne več. Veliko mešanja znotraj deseterice. Ponovno smo ostali brez stopničk, a ekipno ponovno tri tekmovalke med deset. Če bomo tako nadaljevali ... Na tem smo že bili pred nekaj časa in potem so prišle tudi stopničke. Verjamem, da bodo tudi tokrat," je po koncu preteklega tedna dejal trener skakalk Zoran Zupančič. 

Predvideno je bilo, da bo ta v Nemčiji računal na Niko Križnar, Uršo Bogataj, Emo Klinec, Niko Prevc, Majo Vtič in Katro Komar, a slednja ni odpotovala na prizorišče.

Spored Titisee Neustadt

Petek, 9. december
10.00 kvalifikacije, moški (HS142)
11.45 posamična tekma, moški (HS142)

Sobota, 10. december
11.45 mešana ekipna tekma (HS142)

Nedelja, 11. december
12.15 posamična tekma, ženske (HS142)
14.30 kvalifikacije, moški (HS142)
15.45 posamična tekma, moški (HS142)

Urša Bogataj
Sportal Uspešna peterica Slovenk, najvišje Urša Bogataj
Medijksi dan SZS, Planica 2022
Sportal Verjame v slab začetek, a dober, sladek konec
smučarski skoki
Sportal Po Wisli pogosto v šivalnici, vrh vse bolj širok: "Nič ni več samoumevno"
Ne spreglejte