Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
29. 12. 2012,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Lindsey Vonn

Sobota, 29. 12. 2012, 12.21

8 let

Tina želi Vonnovi hitro okrevanje in vrnitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko se je Tina Maze podajala v boj za veliki kristalni globus, je pričakovala, da bo njena tekmica predvsem Lindsey Vonn, a se je Američanka začasno umaknila iz tekmovalnih aren.

Moderator novinarskih konferenc po tekmah svetovnega pokala v Semmeringu je slovensko šampionko Tino Maze kar nekajkrat spravil v nekoliko neugoden položaj. Po drugem veleslalomskem mestu sprva kar z vprašanjem, ali je nad dejstvom, da ni vknjižila nove zmage, kaj razočarana. ''Ne, ne … Z drugim mestom sem zadovoljna. Nisem bila zadovoljna s svojo prvo vožnjo, predvsem zgornjim delom, a končna slika je dobra. Konkurenca je močna. Tudi ko sem zmagovala v nizu, sem vedela, da dekleta smučajo dobro. Danes ima nekdo perfekten dan, jutri nekdo drug. Tako je v našem športu,'' novim stopničkam niti za trenutek ni želel pogledati v zobe Mazejeva, ki je skupaj s svojim štabom kmalu spoznala tudi, kaj vse ji je prineslo štajersko drugo mesto. Znova je namreč prehitela Mario Höfl-Riesch, obenem pa za seboj pustila tudi Viktorio Rebensburg in Kathrin Zettel, torej tekmovalki, ki sta ji najbližje v veleslalomskem seštevku.

Še nekoliko večje presenečenje pa je mož, ki skrbi za komunikacijo na srečanjih s sedmo silo, Črnjanki pripravil z vprašanjem, ali je v zadnjem obdobju skušala stopiti v stik z Lindsey Vonn. Ob tem bržčas v mislih ni imel ameriško-slovenskih iskric v St. Moritzu, a je vseeno dobil sila kratek odgovor. ''Ne,'' je odvrnila Mazejeva in se ob dodatnem vprašanju vendarle nekoliko bolj razgovorila o branilki naslova najboljše smučarke, ki naj bi se vrnila po zagrebškem slalomu in zdaj zaostaja že velikih 585 točk. ''Zdravje je najbolj pomembna stvar v človekovem življenju. Upam, da se dobro počuti. Želim ji hitro okrevanje in vrnitev na smuči,'' je dejala osrednja favoritinja za veliki kristalni globus. Švicarski spor, ki je nastal po tem, ko sta Tina Maze in Andrea Massi Vonnovo obtožila, da je ob prihodi v cilj žalila tekmico, je sicer v svetovnem pokalu že skorajda pozabljen. V slovenskem taboru so se očitno prenaglili, zato je Tina po ogledu posnetka kmalu umaknila svojo obtožbo, primer pa je naposled zaključil še šef ženskega dela svetovnega pokala. ''Tudi sam sem si ogledal posnetek. Prav nič spornega ni bilo,'' je dejal Norvežan.

Ne spreglejte