Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
12. 11. 2012,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi svetovni pokal

Ponedeljek, 12. 11. 2012, 11.13

8 let

Tina še nad ameriški urok

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tina Maze je po daleč najboljšem začetku sezone v svoji karieri uro že naravnala na ameriški čas. Čez lužo v vlogi vodilne tekmovalke svetovnega pokala.

Tina Maze je v sezoni 2011/12 potrebovala kar osem tekem svetovnega pokala, da je na svojem točkovnem računu presegla mejo 150 točk. Letos ji je to uspelo že po pičlih dveh nastopih, s katerima je uprizorila najboljši vstop v novo zimo v svoji dolgoletni karieri. Ne le to, vodilna smučarka svetovnega pokala je svojo vrhunskost pripeljala do te točke, da se je ob odličnem četrtem mestu v Leviju ustvaril celo vtis o delnem grenkem priokusu. Tudi Mazejeva je sicer priznala, da se četrtemu mestu ne gleda v zobe, a le dodala, da je želela skočiti na stopničke. "Nekdo pač mora biti četrti," je dejala 29-letna Črnjanka in priznala, da do slaloma občasno goji preveliko spoštovanje, kar nato še posebej pride do izraza na prvi tekmi sezone. "Led je prebit. Dejstvo je, da je bil slalomski led trši od veleslalomskega. Z rezultatom moram biti zadovoljna, čeprav se še nekoliko lovim. Verjamem, da mi bo na naslednjih tekmah še lažje. Tudi vse povratne informacije so zelo pozitivne," pojasnjuje Mazejeva, ki bo imela priložnost za dokazovanje vrhunskosti v obeh tehničnih disciplinah že čez slaba dva tedna v Aspnu.

V Koloradu bo seveda v obeh disciplinah v najožjem krogu favoritinj za stopničke. Doslej je zbrala že kar 39 uvrstitev na zmagovalni oder, kar je seveda daleč največ v dolgoletni zgodovini slovenskega alpskega smučanja. Pestra je tudi geografska paleta Tininih skokov med najboljše tri, pri čemer pa v oči bode predvsem podatek, da fotografom kot prva, druga ali tretja doslej še nikoli ni pozirala v Združenih državah Amerike. Mazejeva se je doslej med najboljše tri že prebila v Avstriji, Švici, Italiji, Nemčiji, Sloveniji, Andori, Bolgariji, Franciji ter na Švedskem, Hrvaškem in Češkem. V Ameriki, za katero je sicer pred leti veljalo, da ji nikakor ne leži pri srcu, nato pa se je le sprijaznila tudi z gostovanji na drugi strani Atlantika, še ne, medtem ko pa je kanadsko čast "rešila" z dvojnim srebrom na olimpijskih igrah 2010. Zdi se, da se prav v novi sezoni ponuja idealna priložnost za spopad z zanimivim urokom.

Andrea Massi, ki tudi v vmesnih pripravah ničesar ne prepušča naključju, se sicer pri zagotavljanju kakovostnih treningov že sooča s težavami. Slednje so v precejšnji meri povezane s Tinino konkurenčnostjo, zato ji tekmice občasno že zapirajo vrata treningov. Prva postaja severnoameriške turneje bo tako za "team to aMaze" Vail, Massi pa upa, da se bodo nato lahko dogovorili še za selitev v Copper Moutain, kjer imajo glavno besedo kajpak Američani. "Da, imamo nekaj težav, verjetno veste, za kaj gre. Toda tam trenirajo tudi Italijani, Švicarji, Francozi … Res ne vem, zakaj ne bi smela vaditi tudi Tina. Pričakujem pošteno ameriško igro," pravi Massi, ki se seveda še kako dobro zaveda pomembnosti dogovorov s tujini tabori za skupne treninge.

Ne spreglejte