Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
13. 3. 2014,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Četrtek, 13. 3. 2014, 21.55

8 let

Tina Maze ne bo sledila Massiju

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko je Andrea Massi svoje pomisleke o prihodnosti javno obelodanil, pa Tina Maze ne namerava slediti njegovemu zgledu. O prihodnosti s trezno glavo.

Tina Maze v smučarskem svetu slovi po izjemni fizični pripravljenosti, ki ji kot po pravilu omogoča, da ob koncu sezon, ko tekmice že izgubljajo sapo, še vedno navdušuje s predstavami na izjemno visoki ravni.

Za vsaj eno uvrstitev na oder za zmagovalke v finalu svetovnega pokala je s tretjim superveleslalomskim mestom poskrbela tudi letos, vseeno pa v primerjavi s preteklimi sezonami Mazejeva vendarle deluje bolj izčrpano. To je bržčas predvsem posledica psihološko izjemno naporne sezone, v kateri se je večkrat znašla na pomembnih razpotjih, a naposled vso energijo vložila v olimpijski projekt.

Da telo in predvsem glava vendarle nista na olimpijski ravni, se ob koncu nove zgodovinske sezone, ki ji je prinesla dve zlati olimpijski kolajni, prvi in edini za slovenski šport v zgodovini zimskih olimpijskih iger, zelo dobro zaveda tudi sama. Prav zaradi tega je njeno smučanje na trenutke zadržano oziroma z zavestno odmerjenim tveganjem, predvsem pa se ne želi prenagliti pri odločitvah o prihodnosti.

Vroči švicarski četrtek, ki ga je po njenih že 68. stopničkah v svetovnem pokalu z napovedjo morebitne ločitve smučarskih poti popestril Andrea Massi, je namreč vsaj pred očmi javnosti poskušala ohladiti. Poudarila je, da delo v sezoni 2013/14 še ni končano, predvsem pa, da je preveč utrujena za resno kovanje načrtov za prihodnost.

Nov začetek

Tina Maze si bo torej po skorajšnjem koncu sezone vzela nekaj časa za povrnitev moči, ohladitev glave in trezen razmislek o nadaljnjih korakih. Na vsak način pa je že jasno, da 30-letno smučarsko šampionko, ki je v zadnjih letih presegla prav vse najbolj vidne dosežke svojih slovitih slovenskih smučarskih predhodnikov, čaka nov začetek. V tem trenutku se zdi, da so namreč odprte prav vse možnosti, nikakršna skrivnost pa ni, da se bo morala Mazejeva ob odločitvi za novo poglavje kariere okleniti novih spodbud in zaupanja vredne spremljevalne ekipe.

"Slovenci pogosto delate napako, ko enačite tekmovalko s trenerjem. Tudi če odidem, o čemer res resno razmišljam, to ne zmanjšuje Tinine smučarske odličnosti ali možnosti za nove rezultate," o preigravanju različnih scenarijev razmišlja Andrea Massi, ki sicer javnost nemalokrat preseneti s kakšno šokantno izjavo, a se mu vendarle redko zgodi, da bi kaj izjavil povsem nenačrtno. "Tokrat sem preprosto povedal, o čem razmišljam. Da, razmišljam o umiku. O tem bom še razmišljal in se seveda pogovoril tudi s tekmovalko," je še dodal italijanski motor Tinine spremljevalne ekipe.

Tradicionalni tretji tek

Dogodki v Lenzerheideju, kjer je sicer Mazejeva lani z velikim globusom prišla do največjega smučarskega podviga, že napovedujejo svojevrsten podaljšek sezone. Spremljevalci smučarskega dogajanja so sicer tega že kar nekako vajeni.

V taboru Tine Maze so namreč v preteklosti kot po pravilu skrbeli, da zimsko obarvani sedmi sili ni bilo dolgčas. Sprva so bila v ospredju trenja med osamosvojeno ekipo in krovno smučarsko organizacijo, nemalo pa je bilo tudi zapisov o kadrovskih spremembah v team to aMaze.

Kot vse kaže, bosta to pomlad v središču pozornosti glavna akterja sicer najuspešnejše zgodbe v zgodovini slovenskega alpskega smučanja.

Ne spreglejte