Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
10. 12. 2015,
16.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tim-Kevin Ravnjak deskanje snežni žleb

Četrtek, 10. 12. 2015, 16.10

6 let, 6 mesecev

Tim-Kevin Ravnjak v Breckenridgeu prvič med elito

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak bo danes nastopil v polfinalu snežnega superžleba na tekmovanju serije Dew Tour v Koloradu. Velenjčan je bil prvič povabljen med elitno trideseterico.

Na prestižni deskarski turneji Dew Tour imajo pravico nastopa le povabljeni tekmovalci. V snežnem superžlebu jih bo nastopilo 30, med njimi pa so praktično vsi najboljši deskarji na svetu, na čelu z Američanom Shaunom Whitom, serijskim zmagovalcem najprestižnejših tekmovanj v snežnem žlebu in snežnem parku, ki je tudi dobitnik dveh zlatih olimpijskih medalj.

Poleg Whita bodo v Koloradu nastopili tudi aktualni olimpijski prvak, Švicar Iouri Podladtchikov, pa aktualni svetovni prvak, Američan Scotty James, in še številni drugi deskarji, ki spadajo v sam svetovni vrh. Brez zadržkov bi lahko napisali, da je konkurenca še močnejša kot na olimpijskih igrah ali svetovnem prvenstvu.

Med elito tudi TKR

Prvič bo med elito povabljencev tudi Tim-Kevin Ravnjak. Velenjčan je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojil bron, na lanskih olimpijskih igrah pa osmo mesto, tako da je podobne konkurence že vajen.

Vsekakor bo to dober preizkus že ob začetku sezone, mladi deskar pa je optimističen, saj ima za seboj kar nekaj dobrih treningov. Na nove trike v snežnem žlebu bo treba še malo počakati, saj se je v pripravljalnem obdobju zaradi vremenskih razmer v Evropi letos spet bolj posvetil snežnemu parku (slopestyle), a obljublja, da bo še v letošnji zimi v svojo vožnjo vpeljal dva nova trika.

Če bo Ravnjak v polfinalu uspešen, ga veliki finale čaka v soboto. Neposredni prenos si lahko ogledate na uradni strani tekmovanja.

Ready for Dew Tour! Halfpipe semifinals start at 20:30 European time! Make sure you watch it on www.dewtour.com !Danes ob 20:30 se začne prenos tekme DewTour! Tekmo lahko spremljate na www.dewtour.com !

Posted by Tim-Kevin Ravnjak on Thursday, 10 December 2015
Ne spreglejte