Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2023,
13.22

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Natisni članek

Dawid Kubacki Anže Lanišek Anže Lanišek Zakopane Kamil Stoch

Sreda, 11. 1. 2023, 13.22

1 leto, 3 mesece

Težave za poljskega šampiona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Kamil Stoch | Kamil Stoch ima nekaj zdravstvenih težav. | Foto Sportida

Kamil Stoch ima nekaj zdravstvenih težav.

Foto: Sportida

Naslednja postojanka svetovnega pokala v smučarskih skokih so Zakopane, kjer si domačini veliko obetajo od poljskih skakalcev. Nekaj zdravstvenih težav pa ima zvezdnik Kamil Stoch. Slovenska reprezentanca bo lahko v prihodnji periodi v ogenj pošiljala sedmerico skakalcev.

Poljaki so v tej sezoni spet vroči. Dawid Kubacki je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, na nedavno končani novoletni turneji je bil drugi za Halvorjem Egnerjem Granerudom, v pokalu narodov so druga ekipa za Avstrijo, Piotr Zyla in Kamil Stoch pa sta v svetovnem pokalu na petem oziroma devetem mestu.

Organizatorji pričakujejo, da bodo Zakopane pokale po šivih in se bo tradicionalno zbralo ogromno privržencev smučarskih skokov. V kakšnem stanju bo na domačih tleh skakal zvezdnik Stoch, še ni znano.

Anže Lanišek
Sportal Očitno to potrebuje, za vstop med legende se mora vse skupaj le še sestaviti

Kot poroča Interia Sport, ima trikratni olimpijski prvak zdravstvene težave. "Kamil ima težji potek gripe, ki je v tem času pogosta. Zbolel je takoj po vrnitvi iz Avstrije. Šibak je," je dejal zdravnik poljske reprezentance Aleksander Winiarski.

Veliko si od tekem v Zakopanah obetajo tudi v slovenskem taboru, saj imajo v svojih vrstah vročega Anžeta Laniška, drugega v svetovnem pokalu in tretjega na turneji štirih skakalnic. V naslednji periodi bo lahko selektor Robert Hrgota na tekme peljal sedem skakalcev, saj je Žak Mogel pretekli konec tedna v Planici priskakal dodatno kvoto.

Zakopane so bile v preteklosti že srečen kraj za slovenske orle. Primož Peterka se je veselil dveh zmag, po eno pa Rok Urbanc in Anže Semenič. Prav tako se lahko Slovenija pohvali s tremi zmagami na ekipnih tekmah. In tudi v soboto bo tovrstna preizkušnja, v nedeljo pa še posamična.

Ne spreglejte