SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tepeš prvi državni prvak na novi Bloudkovi velikanki

1

termometer

Primož Peterka in Aleš Hlebanja sta s sočasnim skokom odprla novi planiški skakalnici pod Poncami. Prvi državni prvak na Bloudkovi velikanki HS139 je postal Jurij Tepeš.

12.55 – Jurij Tepeš je postal prvi državni prvak na novi Bloudkovi velikanki. Jaka Hvala je osvojil drugo mesto, Matjaž Pungertar pa tretje. Robert Kranjec je bil četrti.

12.30 – Po prvi seriji je bil vrstni red 1. Tepeš, 2. Hvala, 3. Pungertar, 5. Hrgota in 5. Kranjec. Začela se je finalna serija tekme za poletnega DP.

11.55 – Hvala je v prvi seriji tekme za DP skočil 129,5 m, Tepeš 132 in Robert Kranjec 123,5.

11.40 – Tekma poteka hitro, saj šteje le metraža in ocena skoka (ni vetrne izravnave). Skoke spremlja okoli 7.500 ljudi.

11.35 – Začelo se je državno prvenstvo. Matjaž Pungertar je povedel s 128 metri.

11.35 – Peterka po svojem zadnjem skoku: "Užival sem v obeh skokih. Na manjši sem ga bolje izpeljal, še bolje pa včeraj. Se pa vidi, da nisem skakalno aktiven, da bi še dlje skočil. Moram pa biti zadovoljen. To je bila velika čast. Za vedno se bom spominjal tega dne."

11.15 – Približno 5.000 ljudi je videlo sočasen skok Peterke (na mali skakalnici) in Hlebanje (na veliki). Primož se je v izteku komaj pravočasno ustavil, da ni podrl fotografe.

11.10 – Minister Žiga Turk: "Na Planico imam vedno lepe spomine. Veseli smo, da imamo novi skakalnici in da pri tem projektu ni bilo veliko kreganj. Bloudkova velikanka z manjšo sestro predstavlja nov zagon. Ob dodatnih skakalnicah bo Planica postala pravi skakalni center."

11.05 – Ljubo Jasnič, predsednik zbora za skoke: "Planica je prostor, ki ga ljubijo bogovi. Planica je bila in bo. Je slovenski ponos kot Triglav. Danes je velik dan za spomin na Stanka Bloudka in slovensko nordijsko smučanje."

11.00 – Planiške fanfare oznanjajo, da se začenja slovesnost, na kateri ne manjka znanih obrazov.

10.55 – Ob uradnem odprtju bosta Hlebanja in Peterka skočila sočasno.

10.50 – Končana je poskusna serija. Jaka Hvala, ki ima največ navijačev, je bil najdaljši s 130,5 m.

10.30 – Uradno odprtje bo ob 11.00, ko se začne prva serija za DP. Takrat bo Peterka skočil še zadnjič v karieri, a z male naprave.

10.30 – V Planici je zdaj že povsem sončno, gledalcev pa je vse več.

10.25 – Vtičeva po prvem skoku: "Lepo je bilo skočiti z nove velikanke. Za nas punce je bila hitrost malo prenizka. Skakale pa smo z istega naletnega mesta kot fantje."

10.20 – Prvo dekle na skakalnici je bila Maja Vtič. Skočila je 76 metrov.

10.15 – Tepeš po poskusni seriji: "Imamo super skakalnici. Res je, da sem bil najdaljši, vendar bo štele šele na tekmi za državni naslov."

10.10 – V poskusni seriji je za zdaj najdlje skočil Jurij Tepeš - 127 metrov.

10.05 – Največ podpore ima Jaka Hvala. Cela vas je prišla v Planico.

10.00 – Ciljni iztek se počasi polni. Sonce je osvetlilo zaletno mizo. Kmalu bo vsa dolina pod soncem.

9.50 – Peterka po skoku: "Zakaj pa ne bi skočil kar z velike. Odločil sem se tako. Malce škoda, da sem korakal dve zaletni mesti nižje. Upam, da mi bodo še enkrat pustili skočiti z Bloudkove velikanke."

9.50 – Hlebanja po skoku: "Občutki so fenomenalni, saj sem se prvi spustil po novi skaklnici. Posebno doživetje."

9.45 – Primož Peterka ni skočil z nove srednje skakalnice, temveč kar z velike kot Hlebanja pred njim - 112 m.

9.40 – Bloudkovo velikanko je kot prvi preizkusil Aleš Hlebanja - 111 m. Njegova babi je kot prva prodala zemljo v Planici, da se je lahko začel graditi nordijski center.

9.35 - Zjutraj je bilo v Planici le dve stopinji Celzija. Gledalcev je le za vzorec.

9.35 - Vrednost celotnega skakalnega centra je ocenjena na približno 24 milijonov evrov, od tega je 85% sredstev prišlo iz deleža Evropskega sklada za regionalni razvoj.

9.30 - Poleg novih skakalnic bodo v prihodnjem letu zgradili še pet manjših naprav, tako da jih bo imela Planica ob letalnici bratov Gorišek v bodoče kar osem.

9.25 - Vse je nared za preizkus novih skakalnic v Planici, ki bosta imeli pomembno vlogo za slovenske skoke v prihodnosti. Poskusna serija se bo začela ob 9.45.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin