SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svindalu bo do globusa pomagal tudi Čebulj

4

termometer

 | Foto:
Nekoč v islandski, predlani v slovenski, lani v švedski in letos v norveški ekipi. Slovenski trener Pavli Čebulj v novi sezoni sodeluje tudi z Akslom Lundom Svindalom.

"Vsako leto v Söldnu, vsako leto v drugačnih barvah," smo se pošalili ob söldenskem srečanju s Pavlijem Čebuljem, ki je še v predlanski sezoni vodil slovensko moško tehnično vrstno. Tokrat je pod tirolski ledenik pripotoval z norveškimi vikingi, pri katerih prav tako skrbi za slalom in veleslalom. Posledično to pomeni, da na treningu občasno sodeluje z Akslom Lundom Svindalom, ki ob Ivici Kosteliću, Beatu Feuzu in Marcelu Hirscherju velja za osrednjega favorita za zmago v skupnem seštevku. "Aksel je pravi profesionalec. Strinjam se, da je odlično pripravljen in kandidat za vrh. Lahko govorim le o veleslalomu, za katerega trdim, da je v dobri formi. Nazadnje me je o tem prepričal na zadnjem treningu na ledeniku Pitztal, kjer smo imeli vrhunske pogoje, saj smo s helikopterji poskrbeli za zadostno količino vode in slednjo nato vbrizgali v snežno podlago. Svindal je bil na visoki ravni. Slišim pa, da je tudi v hitrih disciplinah hiter," priznava Čebulj in ob tem potrjuje, da se je najboljši norveški alpski smučar še dodatno oddaljil od slaloma, tako da bo stavil zgolj na kombinacijo veleslaloma in hitrih disciplin.

Sodelovanje s Svindalom pa še zdaleč ni edini razlog za veliko zadovoljstvo izkušenega slovenskega trenerja. Veseli ga tudi, da je našel pravo in izzivov polno delovno okolje. "Že lani sem bil z delom v švedski ženski vrsti zelo zadovoljen. Kazalo je že, da bomo nadaljevali po skupni poti, a nato je prišlo do prepletanj norveške in švedske ekipe. Na določene stvari sem imel drugačne poglede, zato sem se odločil za selitev. Tu sem resnično zadovoljen," pravi Čebulj, ki je v dobrem letu izgubil tudi cmok v grlu ob pogovorih o slovesu od slovenske reprezentance. "Stvari se niso odvijale v želeno smer. Zdaj tudi nekoliko drugače gledam na vse skupaj. Vidim veliko elementov, ki niso delovali, a sam nisem imel vpliva," je o nekdaj vroči temi dejal eden od številnih slovenskih trenerskih legionarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin