Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 3. 2014,
17.28

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Planica Planica ekipna tekma odzivi Kamil Stoch

Sobota, 22. 3. 2014, 17.28

4 leta, 3 mesece

Stoch se bo zabaval, avstrijskega junaka očarala Planica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto je v dolini pod Poncami odmevala avstrijska himna in nakazala, kdo je najboljši v pokalu narodov. Pri severnih sosedih je izstopal Stefan Kraft, nedeljo pa že nestrpno čaka Kamil Stoch.

Najbolj zadovoljni obrazi po ekipni tekmi v Planici so žareli v avstrijskem in poljskem taboru. Avstrijci so bili razred zase, tekmece so prehiteli za ogromno razliko (skoraj 40 točk), blestel pa je mladi biser Stefan Kraft. Sezono, v kateri se je močno približal svetovnemu vrhu, saj jo končuje na desetem mestu v skupnem seštevku točk, je olepšal z odličnima skokoma na ekipni tekmi. Bil je najboljši v taboru zmagovalcev.

"Moja skoka sta bila popolna. Lahko smo zadovoljni, saj je celotna ekipa pokazala zelo dobre skoke," je dejal 20-letni Avstrijec, ki prihaja iz Schwarzacha, mesteca v okolici Salzburga. Poletel je 135 metrov in 133,5 metra ter bil najboljši med najboljšimi. "Skakalnica v Planici, ki je odlično središče za treninge, je čudovita. Všeč mi je. Pohvala tudi prirediteljem, saj nam dež na današnji tekmi ni povzročal nikakršnih težav," je povedal Kraft.

Poljaki so se končno uvrstili na zmagovalni oder

Drugo mesto so osvojili Poljaki, ki jim po prvi seriji ni kazalo najboljše. Niso bili v krogu najboljše trojice, pač pa šele na petem mestu. V nadaljevanju so močno izboljšali uvrstitev in se zavihteli tik pod vrh. "Zelo smo zadovoljni. Končno nam je uspelo stopiti na zmagovalne stopničke. Resda je bila to zadnja ekipna v sezoni, a to ne zmanjšuje zadovoljstva," je pojasnil Kamil Stoch, ki že komaj čaka, da bo v nedeljo slovesno prejel kristalni pokal, namenjen najboljšemu smučarskemu skakalcu na svetu.

V soboto ni bil najbolj zadovoljen s svojima skokoma, a je hitro pojasnil, kje tiči razlog. "Razmere zaradi vremena niso bile popolne. Spreminjale so se, zato nisem izvedel najboljših skokov. Smo pa dali vse od sebe, vse, kar smo lahko ponudili v danih razmerah. Vesel sem, da smo razveselili poljske navijače, ki nas v Planici bodrijo v ogromnem številu," je dejal Stoch, ki ga jutri čaka najslajše opravilo. Naslov najboljšega v skupnem seštevku svetovnega pokala si je že zagotovil, tako da se bo lahko nedeljske tekme, sklepnega dejanja sezone 2013/14, lotil zelo sproščeno.

"Tekme se bom lotil kot vsake druge, ker pa sem v zelo dobri formi, pričakujem dober rezultat. Veselim se tekme, verjamem, da se bom zabaval," je napovedal 26-letni poljski zvezdnik, ki je na Planico zelo navezan. Navsezadnje se je zaročil prav v Kranjski Gori, življenjski dosežek, prejem kristalnega globusa, pa bo v Sloveniji proslavil s številnimi navijači.

Ne spreglejte