Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 12. 2014,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

teki Alenka Čebašek Lillehammer

Nedelja, 7. 12. 2014, 11.42

8 let

Štiri Norvežanke na vrhu, Čebaškova 24.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marit Bjoergen je vladarica tekem za svetovni pokal smučarskih tekačic v Lillehammerju. Najboljša tekačica zadnjih let je namreč na nekdanjem olimpijskem prizorišču dobila dve od treh tekem.

Po zmagi v sprintu in drugem mestu na pet kilometrov v prosti tehniki je bila najboljša tudi na desetkilometrski preizkušnji v klasični tehniki.

Na tekmi so Norvežanke zabeležile popolno zmagoslavje, saj so zasedle prva štiri mesta. Z zaostankom 0,6 sekunde je bila druga Therese Johaug, 12,3 sekunde je zaostala Heidi Weng, četrto mesto pa je zasedla Ingvild Flugstad Oestberg. Najboljše tekmovalka, ki ni prihajala iz dežele prirediteljice, je bila Švedinja Charlotte Kalla.

Od Slovenk je bila spet najboljša Alenka Čebašek, ki je nove točke osvojila za 24. mesto, zaostala je tri minute in pet sekund. Lea Einfalt je bila 43. (+3:49,5).

"Za mano je dober vikend. Če sem včeraj vedela, da bom med dvajseterico, sem danes pričakovala trideseterico. Tekla sem lep tempo, ni me pobralo, res pa je, da je bilo okoli mene veliko dobrih punc. Nekajkrat sem izgubila ritem, ker so dekleta pred mano tekle v škarice, meni pa ni bilo potrebe, ker sem imela res vrhunske smuči, zato moram pohvalit servis za dobro delo", je povedala Alenka Čebašek.

"Končno sem dojela, kako pohoditi smučko, tako, da mi je klasika že boljša kot skejt. Včeraj sem imela še trde noge, danes pa sem se počutila res dobro, v klancih sem bila močna, v ravnini pa še potrebujem natrenirati moč. Serviserji so mi pripravili odlične smuči, vse pohvale tudi njim", je povedala dvajsetletna Lea Einfalt.

Katje Višnar ni bilo na startu. Slovenska tekaška reprezentanca zapušča Skandinavijo in se seli direktno na prizorišče naslednjega svetovnega pokala v švicarski Davos, kjer bo na sporedu sprint v prosti tehniki ter distanca v klasični tehniki.

Tudi pri moških popolno zmagoslavje Norvežanov

Tako kot pri ženskah so tudi pri moških norveški smučarski tekači tekmovanje v Lilehammerju zaključili s popolnim zmagoslavjem. Na 15-kilometrski zasledovalni tekmi so zasedli kar prvih pet mest, najboljši je bil Martin Johnsrud Sundby, 16,6 sekunde je zaostal Finn Haagen Krogh, tretje mesto pa je zasedel Sjur Röthe.

Slovenskih predstavnikov ni bilo na štartu.

Ne spreglejte