Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2014,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Škofja Loka Stari vrh

Torek, 18. 2. 2014, 21.48

8 let

Smučarski klub Alpetour uspešno izpeljal 39. Pokal Loka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minuli konec tedna je Smučarski klub Alpetour v Škofji Loki in na smučišču Stari vrh uspešno izpeljal že 39. Pokal Loka.

S svojimi člani in s pomočjo številnih pomočnikov iz drugih klubov in organizacij je klub uspešno pripravil bogat tridnevni program za mlade tekmovalce, ki se je začel s petkovim odprtjem in ekipnim paralelnim slalomom v Škofji Loki, nadaljeval pa z dvodnevnim tekmovalnim programom na Starem vrhu.

V soboto, 15. Februarja, so je na smučišču Stari vrh priredili veleslalom. Proge so kljub slabim razmeram zelo dobro zdržale, za kar imajo zaslugo prizadevni pripravljavci. Žirija je pametno usmerjala potek tekmovanja. Zaradi velikega števila tekmovalcev je veleslalom trajal do 16. ure, ob tem, da je starejša kategorija morala opraviti dve vožnji.

Konkurenca je bila huda. Prva mesta so odšla v Slovenijo z Ulo Podrepšek iz Celja, v Avstrijo, na Hrvaško in v Nemčijo. Pri mlajših deklicah je Neja Dvornik končala na osmem mestu, Nežka Valenčič na 11., Rebeka Oblak na 14., Klara Giacomelli na 18., Sandra Logar na 21. in Manca Kos na 25. mestu.

Pri mlajših dečkih je bil najbolje uvrščen Maks Jan Mirnik na osmem mestu, Luka Moličnik je bil deseti, Anže Gabrijel in Tim Tršan sta si razdelila 14. mesto, Luka Torkar je bil 17., Anže Gartner 24., Matevž Lukančič 27. in Oto Vraničar 29.

Tijan Marovt je pri starejših dečkih zasedel 12. mesto, Timotej Giacomelli je bil 20., Anže Čufar 24., Nejc Naraločnik 31., Tadej Paščinski 33., Matic Kalan 35., Miha Florjančič 40., Žak Žirovnik 49., Žiga Selan 59. in Andraž Žontar64.

Oblačna nedelja je slovenskim tekmovalcem še bolj ustrezala

Po prijetnem, sicer dolgem sobotnem dnevu je tekmovalce v nedeljo dočakal Stari vrh v oblačnem, v zgornjem delu tudi meglenem vremenu. Vmes je še deževalo. Vendar to ni ustavilo prirediteljev pri pripravi prog. Tudi otroci so težko čakali, da se tekmovanje začne. Tekmovanji v slalomu so priredili na dveh vzporednih progah, ločeno za tekmovalce mlajše in starejše kategorije.

Slovenski tekmovalci so se pokazali v boljši luči kot na sobotni dan. Blestele so mlajše deklice. Zmagala je Neja Dvornik iz Slovenj Gradca, veleslalomska zmagovalka Ula Podrepšek je bila četrta, Nika Tomšič peta, Nežka Valenčič sedma, Klara Giacomelli deseta, Sandra Logar 17.

Pri mlajših dečkih sta bila visoko uvrščena Medvoščan Luka Torkar in Tim Tršan iz ljubljanskega Novinarja, na šestem in osmem mestu. Oto Vraničar je bil 15., Anže Gabrijel 19., Anže Gartner 22. Med starejšimi dečki se je odrezal Mariborčan Tijan Marovt z drugim mestom, član domačega kluba Timotej Giacomelli se je z dobro drugo vožnjo uvrstil na 18. mesto, Anže Čufar je bil 19., Tadej Paščinski 23., Tilen Vidergar 30. in Andraž Žontar 40.

Pri starejših deklicah ni šlo po naših željah. V drugi vožnji so vse najbolje uvrščene po prvem teku odstopile, Mišel Marovt je bila 16., Živa Otoničar 19., Hana Jereb 31. in Manca Hiti 37.

Ne spreglejte