Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus Robert Kranjec Peter Prevc Peter Prevc Jaka Hvala Jurij Tepeš

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 16.16

8 let

Slovenski orli v lov za Avstrijci in 100.000 evri

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob Tini Maze so tudi v tej sezoni skakalci tisti, ki skrbijo za najbolj pozitivne novice. Rezultatsko so znova zelo uspešni, svoje predstave pa želijo nadgraditi na nemški turneji, ki je pred njimi.

Po novem izjemno uspešnem koncu tedna v Harrachovu, kjer sta Robert Kranjec in Jurij Tepeš stala na stopničkah (drugo in tretje mesto), ob tem pa so hvale vredne tudi dodatne tri uvrstitve med najboljših deset (Jaka Hvala in Peter Prevc), se je Slovenija še bolj utrdila med največjimi skakalnimi nacijami. Kranjec je zdaj že šesti skakalec zime, Prevc trinajsti, Hvala šestnajsti (zaradi mladinskega svetovnega prvenstva je izpustil štiri tekme), Tepeš devetnajsti, Matjaž Pungertar pa petdeseti.

"Za nami je pravi mali maraton. Pogoji v Harrachovu so bili zahtevni. Fizično in psihično sta bili tekmi utrujajoči. Fantom bi čestital. Perfektno so pripravljeni. Zato je tudi Jurij denimo zdržal pri padcu. V tistem trenutku je bila zmaga konstrukcije. Ponosen sem na fante," je pozitivne besede svojim fantom namenil trener Goran Janus.

V torek - v nekoliko nepravem času - čaka skakalce državno prvenstvo v Kranju, Tepeš bo odšel na trening v Planico, konec tedna pa se začne nemška turneja. Najprej prihaja na vrsto Willingen, nato Klingenthal, za konec pa še poleti v Oberstdorfu, kjer je slovenska ekipa lani zmagala. In ravno spomini na dobre predstave v Nemčiji in odlična forma so razlog, da je Janus prižgal zeleno luč za boj za skupno zmago na mini nemški turneji. Na vsaki posamični tekmi (tri bodo na sporedu) se bosta šteli najboljši uvrstitvi dveh skakalcev iz ene države, v skupni seštevek pa se bosta dodali še uvrstitvi moštva na ekipnih tekmah v Klingenthalu in poletih v Oberstdorfu. In v razvrstitvi v poletih je Slovenija po štirih tekmah v Vikersundu in Harrachovu na odličnem drugem mestu z vsega štirimi točkami zaostanka za Avstrijci, pri kateri je večino (360) točk zbral zvezdnik Gregor Schlierenzauer.

"Lani smo bili tretji na koncu nemške turneje. Letos gremo na zmago. Nikoli nismo še bili sploh v igri za skupno zmago. Glede na zadnje tedne lahko upravičeno štartamo proti temu cilju. Nagradni sklad je 100.000 evrov. Upam, da si ga bomo razdelili med seboj," je Janus nekoliko podrezal vodilne na Smučarski zvezi Slovenije. Če našim res uspe ta podvig, potem namreč znesek 100.000 evrov roma na račun SZS, zato skakalci upajo, da bo kaj kapnilo tudi v njihove denarnice, če Sloveniji priskačejo veliko zmago.

Ne spreglejte