Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 12. 2016,
12.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Stane Baloh Maja Vtič Špela Rogelj Ema Klinec Ema Klinec Katja Požun Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj skoki

Četrtek, 1. 12. 2016, 12.58

6 let, 7 mesecev

Slovenske skakalke preskočile tri stopničke naenkrat

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Foto: Vid Ponikvar

Napočil je čas, da v sezono vstopijo tudi slovenske skakalke. Glavni trener Stane Baloh upa, da bodo njegove varovanke tudi v novi sezoni uspešne.

Maja Vtič, Ema Klinec in Špela Rogelj so slovenske skakalke, ki so bile v pretekli zimi najbolj razpoložene. Kot pravi glavni trener Stane Baloh, sta Maja in Ema dobro razpoloženi tudi na treningu v Lillehammerju, kjer se bo z današnjimi kvalifikacijami začela nova sezona svetovnega pokala.

Slovenske ženska ekipa je na Norveško odpotovala že v soboto in v preteklih dneh opravila kakovostne treninge na zasneženi napravi. 

Vstopnico za petkovo tekmo si bodo morale v kvalifikacijah izboriti še Katja Požun, Urša Bogataj in Nika Križnar. "Dobro smo trenirali. Na koncu se je to, da smo odšli že tako zgodaj, izkazalo za odlično potezo, saj Lufthansa stavka in bi imeli sicer zamudo ob prihodu v Lillehammer. Dekleta so kar dobro skakala. Pri prehodu na sneg niso imela težav. Zdaj čakamo, da vidimo, kako smo pripravljeni v primerjavi s konkurenco," je iz Lillehammerja sporočil trener Baloh.

S Takanašijevo se ne bodo obremenjevali

"Vsaka uvrstitev slovenske skakalke med deset nas bo zadovoljila, saj konkurenca dela in ne spi." | Foto: Vid Ponikvar "Vsaka uvrstitev slovenske skakalke med deset nas bo zadovoljila, saj konkurenca dela in ne spi." Foto: Vid Ponikvar Najboljša slovenska skakalka v pretekli zimi je bila Maja Vtič, ki je na koncu osvojila skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. Največji uspeh je dosegla pred domačimi navijači na Ljubnem, kjer je premierno zmagala na tekmi najvišjega ranga.

"Maja si po lanski odlični sezoni ne bi smela naložiti bremena. Braniti je težje kot napadati. Moramo ostati realni in na trdnih tleh. Vsaka uvrstitev slovenske skakalke med deset nas bo zadovoljila, saj konkurenca dela in ne spi," razlaga Baloh.

V pretekli zimi je tekmice povsem nadvladala Japonka Sara Takanaši, ki je tudi letos osrednja favoritinja za osvojitev tako velikega kristalnega globusa kakor tudi zlate medalje na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

"Zagotovo bo v ospredju, ker sem jo videl že poleti. Močna bo. Prav tako je treba vedeti, da tudi Avstrijke in Nemke dobro skačejo. Zraven smo še mi. S Saro se ne smemo obremenjevati. Počakati moramo in izkoristiti priložnosti. Maja je to naredila na Ljubnem. Osredotočeni moramo biti nase," je prvi mož stroke v naši reprezentanci spregovoril o japonski skakalni kraljici.

"Ne skrbi me, da nova sezona ne bi bila uspešna"

Stane Baloh, Primož Peterka in Maja Vtič so pripravljeni na vstop v novo skakalno zimo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Stane Baloh, Primož Peterka in Maja Vtič so pripravljeni na vstop v novo skakalno zimo. Foto: Grega Valančič/Sportida Našim dekletom sta dala zagon tudi brata Prevc, ki sta odlično vstopila v sezono, potem ko sta na prvi tekmi osvojila prvo in tretje mesto: "Vsi spremljamo naše skakalce. Super je, da so tako začeli. Takšni uspehi so dodaten motiv tudi za nas."

V reprezentanci Balohu še naprej pomaga legenda slovenskega skakanja Primož Peterka, s katerim upata na dobro sezono.

"Svetovno prvenstvo v Lahtiju je cilj, ampak ne smemo biti osredotočeni le na tisti dve tekmi. Na sezono moramo gledati kot na celoto. Z rezultati iz zadnje zime se ne bomo obremenjevali, a bi radi bili blizu. Lanska sezona je bila presenetljivo dobra. Ko sem na novo pogledal cilje, ki smo jih postavili ob mojem imenovanju za glavnega trenerja, je bilo vse skupaj začrtano bolj postopoma. V teh dveh letih pa smo preskočili tri stopničke naenkrat. Ne skrbi me, da nova sezona ne bi bila uspešna," je dejal Baloh.

Spored ženskih skokov v Lillehammerju

Četrtek

16.00 – kvalifikacije

Petek

17.00 – posamična tekma

Sobota

15.00 – posamična tekma

Ne spreglejte