Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 2. 2021,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

Oberstdorf 2021 Jerneja Brecl Špela Rogelj Urša Bogataj Urša Bogataj Ema Klinec Ema Klinec Nika Križnar Nika Križnar Zoran Zupančič

Torek, 23. 2. 2021, 20.30

3 leta, 2 meseca

Slovenske skakalke ob prihodu pokazale zobe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Nika Križnar | Nika Križnar je imela pri zadnjem torkovem trening skoku že drugi rezultat. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nika Križnar je imela pri zadnjem torkovem trening skoku že drugi rezultat.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Za razliko od preteklih nordijskih svetovnih prvenstev je slovenska ženska skakalna ekipa tista, ki ima po prikazanem najbolj realne možnosti za medaljo. Nika Križnar, ki je prišla v Oberstdorf kot vodilna v svetovnem pokalu, in Ema Klinec sta osrednji favoritki iz našega tabora za medaljo. Dobro formo sta pokazali že na prvem treningu.

Dve zmagi, tri druga mesta, eno tretje na devetih posamičnih preizkušnjah in vodilen položaj v svetovnem pokalu so dovolj trdna osnova, da je Nika Križnar ena od kandidatk celo za zlato medaljo na srednji kakor tudi večji napravi. Če k temu dodamo še dve drugi in eno tretje mesto Eme Klinec, potem ima Slovenija še drugo močno orožje v boju za medalje na nordijskem svetovnem prvenstvu, ki bo v Oberstdorfu potekalo od 23. februarja do 7. marca.

Dekleta bodo letos dočakala novost, saj bodo imela tudi ekipno tekmo in preizkušnjo na večji napravi. Ob tekmi mešanih ekip torej tri priložnosti za odličja.

Nika in Ema takoj ob prihodu pokazali zobe

Ženska reprezentanca je že na prizorišču, kamor je pripotovala neposredno iz Rasnova, kjer je Križnarjeva skočila do druge letošnje zmage in si oblekla rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu. "Vremenske razmere so v redu, toplo je. Upam, da bodo pogoji pravi tudi v času tekem, ki so popoldne. Mislim, da smo pripravljeni. Pričakovanja morajo biti realna. Opraviti moramo svoj del posla, da se bomo lahko po Oberstdorfu veselili," je iz Nemčije sporočil glavni trener Zoran Zupančič.

Zoran Zupančič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dekleta so že opravila s prvimi tremi trening skoki. Križnarjeva je bila pričakovano najboljša. Pri zadnjem skoku je imela že drugi rezultat, izkazala pa se je tudi Ema, ki je bila najbolj konstantna in imela četrti ter dvakrat peti dosežek. 

Rezultati slovenskih skakalk na prvih treh trening skokih

Nika Križnar – 10., 4. in 2. mesto

Ema Klinec – 5., 5., 4. mesto

Urša Bogataj – 7., 11., 11. mesto

Jerneja Brecl – 6., 8., 13. mesto

Špela Rogelj – 16., 16., 8. mesto

Medalja še nerealiziran cilj

"Ekipno smo močni. Ostati moramo mirni. Priti moramo v ritem. Dan za dnem se bo pokazalo, kaj bo prvenstvo prineslo. Vse tekmovalke morajo pokazati najboljše predstave. Pričakovanja so malce višja, kot so bila na prejšnjih prvenstvih. Medalja na svetovnem prvenstvu je še nerealiziran cilj. Če jo bomo dosegli, bomo veseli. So tudi druge medalje dosegljive. Če ga bomo polomili, bo nekaj grenkega priokusa. Svetovno prvenstvo je tekmovanje presenečenj. Upam, da bomo na pravi strani," je zaključil Zupančič.

Ema Klinec | Foto: Sportida Foto: Sportida

Dekleta bodo v sredo opravila še en trening ter kvalifikacije za četrtkovo preizkušnjo na srednji skakalnici, ko bi se lahko slovenski ljubitelji skokov veselili zgodovinskega slovenskega ženskega odličja.

Ne spreglejte