Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2014,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Urška Poje Ruhpolding

Torek, 7. 1. 2014, 18.50

8 let

Slovenija v Ruhpoldingu v najmočnejši postavi, tudi z žensko štafeto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Biatlonska karavana je že zbrana na Bavarskem v Nemčiji, v znamenitem Ruhpoldingu pa bo prvič po lanskem svetovnem prvenstvu nastopila tudi slovenska ženska štafeta.

V reprezentanco se vračata naša najmočnejša aduta Jakov Fak in Teja Gregorin, ki sta tekme v Oberhofu zaradi okrevanja po bolezni izpustila. Trenerski dvojec Uroš Velepec-Tomaš Kos je v reprezentanco za Oberhof uvrstil še Petra Dokla, ki je tekme v Oberhofu prav tako izpustil in se na Pokljuki posvečal treningom, najbolj razveseljiva novica pa je oživitev slovenske ženske štafete. Teji Gregorin, Andreji Mali in Anji Eržen se bo v svetovnem pokalu pridružila komaj 16-letna Urška Poje, ki je vodstvo reprezentance prepričala z dobrimi nastopi v pokalu IBU. "V Ruhpolding smo prišli že včeraj, opravili kratek popoldanski trening, danes pa tudi že oba uradna treninga za štafetne nastope. Zjutraj je bila proga še zelo trda in dobro pripravljena, za moški trening popoldne pa se je zaradi visokih dnevnih temperatur, ki so se dvignile vse do 6 stopinj Celzija, predrla in na treningu so fantje bolj čofotali kot smučali. Jakov se je v vmesnem času okrepil in delno nadoknadil izgubljene treninge, vendar pa še ni v pravem tekmovalnem stanju. Forma se mu bo dvigala šele iz tekme v tekmo. Zadovoljni pa smo, da nam je s pomočjo Urške Poje, ki je krasno nastopila na pokalu IBU v nedeljo, končno spet uspelo sestaviti žensko štafeto. Teja je sicer že pred dnevi staknila manjši prehlad s povišano temperaturo, vendar se njeno stanje hitro izboljšuje in nastop ženske štafete ni vprašljiv. Eden od ciljev štafete je nabiranje točk v pokalu narodov za žensko kvoto, poleg tega pa smo želeli dati dekletom še dodatno možnost za nabiranje izkušenj. Tako Anja kot Urška si zaslužita to priložnost, obenem je prav, da se spet pojavimo na štartu tudi z žensko štafeto. Postavo smo oblikovali tako, da bodo imele tekmovalke kar največ od nastopa," z Bavarske sporoča glavni trener Uroš Velepec.

Urška Poje pred krstnim nastopom v svetovnem pokalu ne kaže pretirane treme: "Dober je občutek, da bom dobila priložnost nastopiti že tako zgodaj, na tako veliki tekmi in pred tolikšno množico ljudi. Proga, ki sem jo preizkusila na treningu, mi je bila všeč, na strelišču pa bom poskusila biti čim bolj natančna in se izogniti kazenskemu krogu. V zadnji predaji bom na progi namreč težko konkurenčna vsem najboljšim biatlonkam, zato več stavim na strelski nastop in predvsem na spoznavanje občutka za tekmovanja svetovnega pokala." Dekleta se bodo v štafetah pomerila jutri ob 14.30, dan pozneje so na sporedu še moške štafete. Slovensko bodo sestavljali Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl, medtem ko se bosta Simon Kočevar in Lenart Oblakkonec tedna udeležila pokala IBU v Ridnaunu-Val Ridanni v Italiji.

Ne spreglejte