Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 3. 2015,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Planica Planica poleti Peter Prevc Peter Prevc Anže Semenič Robert Kranjec Jurij Tepeš

Sobota, 21. 3. 2015, 8.43

8 let

Slovenija se veseli, Planica nori: štirje domači mušketirji poslušali Zdravljico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po veliki dvojni petkovi zmagi Petra Prevca in Jurija Tepeša je Slovenija na planiški letalnici prišla še do ekipne zmage. Pomoč sta imela še v Robertu Kranjcu in Anžetu Semeniču.

Že pred dvema dnevoma so napovedali prihod 30 tisoč ljubiteljev dolgih poletov v Planico - končna številka je bila 27 tisoč. Prvi so v dolino pod Poncami prispeli že ob 3. uri zjutraj, da bi imeli odlično izhodišče za ekipno tekmo, na kateri so slovenski reprezentanti po odličnem petku visoko kotirali.

V igri so bili za zmago in se do nje tudi dokopali. Veliki junaki so postali Jurij Tepeš, Anže Semenič, Robert Kranjec in Peter Prevc. Vsi so v konkurenci za zmago poleteti le enkrat, saj je organizatorjem ponagajal veter. "Od začetka smo imeli termiko – veter od spredaj –, kar ni bila težava, saj smo od skakalca do skakalca morali le malce počakati. Težava se je pojavila, ko je prišel veter s strani. Ta je postajal vse močnejši in ga ne bi mogli nadzorovati, zato smo se odločili, da obvelja le ena serija," je razloge za odpoved druge serije navedel prvi mož skokov Walter Hofer.

Prav vsi so opravili svojo nalogo odlično

Prvi je od naših nastopil Tepeš, ki ima očitno magnet pri znamki 237,5 metra, saj je v treh dneh že trikrat poletel tako daleč, kar je tudi njegov osebni rekord. Po njegovem poskusu so imeli izbranci Gorana Janusa prednost pred Avstrijci, za katere je skakal Stefan Kraft.

Drugi na vrsti je bil Semenič, ki je zdržal pritisk in suvereno opravil svojo nalogo ter celo naredil telemark. V svoji skupini je imel odličen drugi rezultat, prehitel pa ga je Michael Hayböck in naše severne sosede, s katerimi so se naši orli borili za zmago, popeljal v vodstvo.

Prišel je čas za našega najbolj izkušenega skakalca. Kranjec je suvereno poletel 225 metrov in za 20 točk prehitel Avstrijca Manuela Fettnerja. Zadnja v prvi seriji sta na svoje delo čakala naš junak Prevc in pri Avstrijcih Gregor Schlierenzauer. Pero je s poletom, dolgim 218,5 metra, še povečal prednost, ki je po štirih skakalcih znašala kar 43,1 točke, tretji Norvežani pa so zaostajali že 64,4 točke.

Dva dneva in dvakrat Zdravljica v Planici

Ker je bil veter vse močnejši, so obveljali rezultati iz prve serije, slovenska reprezentanca pa se je veselila že osme ekipne zmage. Prav vse so fantje dosegli pod Janusovim vodstvom.

"Tekma je bila zelo dolga, čeprav je bila le ena serija. Poskusna serija je bila izpeljana rekordno hitro. Žal je bil veter tako močan, da ni omogočal dolgih poletov za še nadaljnjih 10, 20 metrov. Nalogo sem opravil solidno, vsi pa smo lahko zelo veseli, da nam je uspelo," je po drugi zaporedni zmagi dejal Prevc, ki je že drugič v dveh dneh poslušal Zdravljico.

Slovenski skakalci so spet pokazali, da so nesporni vladarji Planice, saj so zmagali tudi na zadnji tekmi na prejšnji Letalnici bratov Gorišek.

Bo jutri, ko bo sklepno dejanje sezone, spet čas za slovensko rajanje? V igri za laskavo lovoriko bo Prevc lovil 44 točk zaostanka za Severinom Freundom.

Ne spreglejte