Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 3. 2012,
19.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

alpsko smučanje veleslalom Tina Maze

Petek, 2. 3. 2012, 19.44

6 let, 6 mesecev

Slavje Rebensburgove, Tina tretja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemka Viktoria Rebensburg je zmagala tudi na drugem veleslaloma v nemškem Ofterschwangu. Druga je bila Američanka Lindsey Vonn, tretja pa Črnjanka Tina Maze.

Ana Drev je bila 20. (+2,39), Mateja Robnik, tretja Slovenka, pa je na 31. mestu končala tekmovanje po prvi vožnji.

"Prva vožnja ni bila taka, kot v soboto. Proga je bila bistveno bolj zavita in se nisem znašla tako, kot na drugi progi. Rezultat je odličen. Nisem veliko tvegala in sem v cilj s solidno vožnjo prišla do tretjega mesta. Zato sem zadovoljna. Sezona je dolga, utrujenost je prisotna. Temperature so visoke in to je dodatna obremenitev za organizem. Potrebno je ostati miren. Dobro sem opravila prva dva tekmovalna dneva," je dejala Mazejeva po devetih stopničkah v sezoni; manjka ji le še zmaga, ima pa šest drugih in tri tretja mesta.

Viktoria Rebensburg, olimpijska zmagovalka, je prepričljivo vodila že po prvi vožnji. Avstrijka Anna Fenninger je na drugem mestu zaostajala 85 stotink, Tina Maze na tretjem pa že več kot sekundo (+1,06). Vonnova, 10. v petek, je bil pred finalom šesta z več kot sekundo in pol zaostanka (+1,68). Mesta, ki jih običajno ni vajena, so jo še dodatno podžgala, da je v finalu napadla na vso moč. Kljub temu, da je nekajkrat zašla v hude težave in enkrat skoraj padla, pa se je vedno rešila in našla tudi izjemno hitro pot do cilja. Italijanka Irene Curtoni in Tanja Poutiainen sta zaostali za njo, na startu pa je bila nato le še najboljša trojica prve vožnje.

Mazejeva je imela pred Vonnovo 62 stotink prednosti, po prvem merjenju časa pa se je ta naskok razpolovil (0,33). Pred zadnjo strmino je prednost padla pod desetinko (0,08), nato pa je bila v cilju Američanka 13 stotink pred Črnjanko. Fenningerjeva je zaostala le stotinko za Mazejevo, ki se je tako še po petkovem drugem mestu drugi dan zapored veselila zmagovalnih stopničk. Vse je znova pred svojimi bavarskimi rojaki ugnala Rebensburgova, ki je sicer napravila veliko napako tik pred zadnjo strmino, vendar imela dovolj veliko zalogo prednosti za šesto zmago v pokalu v karieri in tretjo v sezoni.

Na 12. mestu je bila po prvi vožnji Nemka Maria Höfl Riesch (+2,27). Na drugi progi je v senčnem predelu v slabi vidljivosti slabo ocenila podlago in je nato zgrešila vratca. Na podoben način je odstopila tudi v prvi vožnji na prvem petkovem veleslalomu. Tako je Tina Maze po dokaj tesnem boju za drugo mesto pred tem koncem tedna še pred nedeljskim slalomom ušla Nemki na veliko varnejšo razdaljo. Vonnova je na prvem mestu s 1708 točkami, 494 točk za njo sledi Mazejeva (1214), Höfl Riescheva (1046) pa na tretjem mestu za Črnjanko zaostaja za 168 točk. Zanimiv je tudi boj za veleslalomski globus. Rebensburgova je še povečala vodstvo (490 točk), druga je Vonnova (355), Francozinja Tessa Worley (346) pa je le še 19 točk pred Mazejevo, ki je napredovala na četrto mesto.

Ana Drev se je z zaostankom 3,53 sekunde uvrstila v finale na 30. mestu, mesto za njo pa je bila Mateja Robnik, ki je drugi nastop zgrešila za 16 stotink. Drevova je na drugi progi zelo dobro izkoristila pogoje v toplem vremenu, namerili so 12 stopinj Celzija, saj je dosegla tretji čas ter zaostala le 28 stotink za Vonnovo, pred njo pa je bila sedem stotink le še italijanska veteranka Denise Karbon, nekdanja svetovna veleslalomska podprvakinja.

Ne spreglejte