Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2013,
18.56

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matic Skube Tina Maze

Petek, 8. 11. 2013, 18.56

4 leta, 10 mesecev

Skube suveren na kvalifikacijah, dekleta za tekmo šele v Leviju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihodnji konec tedna čaka v finskem Leviju najboljše smučarke in smučarje prva tekma slaloma v svetovnem pokalu. Moška ekipa je že znana, pri dekletih ima mesto na tekmi zagotovljeno le Tina Maze.

Po veleslalomski preizkušnji v avstrijskem Söldnu bo prihodnji konec tedna prišel čas, da se v svetovnem pokalu smučarke in smučarji prvič preizkusijo na tekmi slaloma, ki bo na sporedu v finskem Leviju. Kot je običajno, bodo imela prednost dekleta, ki se bodo na progo podala v soboto, dan zatem pa boji čakajo še moške.

Slovenija ima v moški konkurenci zagotovljeni dve mesti. Medtem ko je bilo eno mesto rezervirano za Mitjo Valenčiča, pa sta se za drugo v internih kvalifikacijah pomerila Matic Skube in Miha Kuerner. Medsebojni dvoboji so prepričljivo pripadli Skubetu. Tekmovalca sta namreč vedela, na katerih treningih bodo obračuni za uvrstitev v Levi, skupaj sta odpeljala 18 voženj, kar 15-krat pa je zmagal Skube.

''Žalosten sem, da je tako in da imamo le dve mesti, zato upam, da si bomo hitro priborili še kakšno mesto oziroma kaj več. Jaz bi peljal na tekmo vse tri fante, če bi le lahko,'' si glavni trener moških ekip Miha Verdnik želi večjega števila mest v slalomu svetovnega pokala, medtem ko odgovorni trener tehničnih disciplin Mitja Kunc ocenjuje formo pred prvimi tekmami: ''Vse je po načrtu, občutek pa imam, da se krivulja obrača navzgor. Z vožnjami sem že kar zadovoljen, seveda pa se dogajajo še stare napake. Na splošno se dvigujemo v formi. Še posebej sem zadovoljen z napredkom Matica, ki ga je pokazal v veleslalomu. Tudi v slalomu se pobira in približuje Valenčiču. Za zadnjega pa vemo, da je zmožen narediti marsikaj. Upam, da bo na treningih v prihodnjih dneh naredil še nekaj dobrih zavojev, tako da bo na tekmi lahko dal vse od sebe.''

Nekatere v Levi, preostale v ZDA

Pri dekletih je nekoliko drugače. Seveda ima snežna kraljica Tina Maze, ki je v prejšnji sezoni osvojila v slalomu končno drugo mesto v skupni razvrstitvi, že zagotovljeno mesto na tekmi. Za preostali mesti pa se bodo prek treh treningov, kjer bodo nekatere vožnje štele kot kvalifikacije, pomerile Maruša Ferk, Katarina Lavtar in Ana Bucik.

Več pa je pojasnil glavni trener ženskih ekip Andrej Možina: ''V zadnjih dneh smo opravili nekaj treningov na ledeniku Möltat, kjer so bile razmerje spremenljive. Vseeno smo naredili tisto, kar smo želeli. Večji del ekipe bo odpotoval v Levi, se pravi kandidatke za tekmo svetovnega pokala kot tudi tekmovalke v evropskem pokalu, ta se nadaljuje nekoliko pozneje. Ilka Štuhec, Vanda Brodnik in Ana Drev ostajajo tukaj, z njimi bomo verjetno opravili krajši trening na Möltalu, nato pa bodo odpotovale v Združene države Amerike. Tam se nam bosta naknadno priključili Maruša Ferk in po vsej verjetnosti Katarina Lavtar.''

Ne spreglejte