Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
29. 12. 2015,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek skoki Oberstdorf novoletna turneja

Torek, 29. 12. 2015, 9.40

8 let

Skakalno razigrani Prevc ima še rezerve

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Z zanimanjem bomo spremljali uvodno preizkušnjo novoletne turneje v Oberstdorfu, saj ima Slovenija močna železa v ognju. Naš osrednji adut je Peter Prevc.

Izkupiček slovenskih skakalcev na ponedeljkovih kvalifikacijah je bil naslednji: Peter Prevc je prepričljivo osvojil 1. mesto, Anže Lanišek je bil deveti, Domen Prevc 16., Jurij Tepeš 16., Robert Kranjec 29., Tilen Bartol 47., le Anžetu Semeniču se ni uspelo uvrstiti na tekmo (57.).

"Fantje so v kvalifikacijah solidno skakali. Določene rezerve so še," je ob pogledu na ponedeljkov dan uvodoma dejal Goran Janus in na vprašanje, ali je tudi pri starejšem Prevcu, ki je bil suveren, še kaj manevrskega prostora, odgovoril: "Peter je v tem trenutku močan, vendar ima še rezerve, a so to malenkosti. Skakalci so na treningu že pokazali boljše skoke kot v Oberstdorfu. Rezultatsko gledano smo lahko zadovoljni, vendar imamo pogled usmerjen naprej in skušamo stvari izboljševati."

Premagljivi nasprotniki, najtežji preizkus dobil novinec Bartol

Naš prvi mož stroke povsem mirno pričakuje današnjo tekmo, na kateri bodo imeli njegovi skakalci lepo priložnost, da se jih vsaj pet uvrsti v drugo serijo. Peter Prevc po prikazanem jasno spada med osrednje favorite za zmago.

Najtežjega nasprotnika ima novinec v svetovnem pokalu, osemnajstletni Bartol, ki se bo v dvoboju na izpadanje pomeril z zadnjim zmagovalcem turneje Stefanom Kraftom, kar je obenem nagrada, hkrati pa izjemno težak preizkus. Moral bo skočiti izvrstno, če se bo hotel uvrstiti med dobitnike točk vsaj kot srečni poraženec, saj Avstrijec tudi letos računa, da bo v skupnem seštevku turneje uvrščen visoko.

Najmlajši v naši vrsti Domen je v ponedeljek pokazal, da so njegove noge še vedno močne, saj je bil na treningu pred njim le brat Peter, v kvalifikacijah pa je zasedel 16. mesto. Dobro bo moral skočiti tudi na tekmi, da bo preskočil izkušenega Nemca Michaela Neumayerja.

Po slabših tednih je trening na Bloudkovi velikanki v Planici očitno dobro del Tepešu, ki je v ponedeljek pokazal napredek, kar je spodbudno, zlasti ker bo po novoletni turneji kmalu sledilo svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu.

Če bo Lanišek pokazal to, kar je včeraj, bo danes izjemno zadovoljen, saj je imel med vsemi v kvalifikacijah deveti rezultat, v prvi seriji pa mu bo nasproti stal Manuel Poppinger. Premagljivega tekmeca ima tudi najizkušenejši Kranjec, saj se bo pomeril s Poljakom Stefanom Hulo.

Ne spreglejte