Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
20. 8. 2015,
10.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SZS Iztok Klančnik

Četrtek, 20. 8. 2015, 10.01

8 let

Še zadnje plačilo za nastop za Slovenijo?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Finančni cilj nove sezone je pozitivna ničla, ki bi nato lahko bila tudi temelj za ukinitev samoprispevkov," napoveduje predsednik alpskega zbora in odbora Iztok Klančnik.

Slovenske priprave na novo smučarsko sezono, ki se bo s tradicionalnim dvojnim veleslalomskim programom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom začela že čez dobra dva meseca, so v polnem teku. Smučarji s trenerji lovijo dobre pogoje (prav danes smukači odhajajo v Čile), njih pa lovijo funkcionarji – s pisalom in pogodbami.

"Nimamo še vseh podpisov, a jih marljivo zbiramo," pravi predsednik alpskega zbora in odbora Iztok Klančnik. "Pogodbe so zelo podobe lanskim. Nismo želeli revolucije, saj nam je voda že nekoliko tekla v grlo. Res pa je, da skušamo vsakemu podpisniku natančno obrazložiti, zakaj so kakšni členi v pogodbi. Vem, da vsi podpisniki niso povsem srečni, a tako je vedno," dodaja Klančnik.

Brez samoprispevkov (še) ne gre

Pogodbe med panožno zvezo in tekmovalci sicer tudi letos vključujejo nepriljubljeni člen, po katerem bodo morali zadnji deloma sofinancirati izvajanje programov. Denarnice najboljših, torej tisti s statusom A, bodo tanjše za dva tisoč evrov, "B-jevcev" za tisočaka in pol več, medtem ko bodo morali vsi drugi kriti vse stroške nastanitev in smučarskih vozovnic.

"Iz preteklih sezon smo prenesli 500 tisoč evrov dolga. To moramo sanirati, zato brez samoprispevkov žal ne gre. Spremenili smo le sistem plačevanja. Smučarji denarja ne bodo nakazovali na račun zveze, temveč si bo vsak tekmovalec sam plačeval določen del treninga, recimo smučarsko vozovnico, do dogovorjenega zneska," pravi Klančnik.

V sezoni 2016/17 manjše ekipe

"Čeprav so programi že potrjeni in se izvajajo, to ne pomeni, da pri iskanju pokroviteljev nismo več aktivni. Prav nasprotno. Verjamem, da bomo že jeseni lahko naznanili tudi kakšen podpis pogodbe. Dodaten denar bi namenili tako za pokrivanje finančnih lukenj kot tudi za nadgradnjo programa," pravi novi prvi mož "alpincev", ki ne skriva, da je osnovni netekmovalni cilj proračunska pozitivna ničla.

V tem primeru bi se smučarji v priprave na sezono 2016/17 lahko podali z zelene veje ter se, vsaj tisti najboljši, nemara vendarle izognili tudi samoprispevkom. "Takšna je seveda naša želja. Vsaj najboljšim želimo zagotoviti boljše pogoje in zanje ukiniti samoprispevke. Jasno, to pomeni, da bodo ekipe manjše, zato bo prihodnja sezona za mnoge zelo pomembna," je sklenil Klančnik.

Ne spreglejte