Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
8. 1. 2016,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Denis Šteharnik Ana Drev Ana Bucik

Petek, 8. 1. 2016, 14.32

8 let

Šampanjcev še ne odpirajo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Veseli me, da dekleta ne smučajo hitro le na treningih, vseeno pa še niso pokazale vsega," o napredku ženske smučarske reprezentance razmišlja glavni trener Denis Šteharnik.

Slovenske alpske smučarke so po nekoliko zadržanem in manj konkurenčnem začetku sezone vendarle začele izkoriščati precejšen osip v karavani svetovnega pokala. V primerjavi s preteklo sezono namreč na štartu ni treh od najboljših štirih smučark skupnega seštevka svetovnega pokala, med najboljšo deseterico je osip 50-odstoten, občutno manj uveljavljenih zbirateljic točk pa je tudi v posameznih disciplinah.

Po četrtem mestu Maruše Ferk v alpski kombinaciji, sedmem Ane Drev v veleslalomu, enajstem Ilke Štuhec na smuku, petnajstem Ane Bucik v slalomu ter več lepih ekipnih rezultatih je tudi pogled glavnega trenerja Denisa Šteharnika proti novim preizkušnjam bolj veder.

"Vesel sem predvsem ekipnih rezultatov in konkurenčnosti v vseh disciplinah. Nastopamo kot ekipa. Takšne rezultate sem pričakoval. Na določenih treningih sem namreč že pred časom videl dobre vožnje. Žal so imele posameznice nato težave z opremo, pogoji … Zdaj se slika sestavlja tudi na tekmah," ocenjuje Šteharnik.

Čaka jih še veliko dela

"Boljši rezultati nas veselijo. Toda šampanjcev še ne bomo odpirali. Čaka nas še zelo veliko dela, a smo na pravi poti. Pri tem ne mislim le na rezultate in raven smučanja. Pri dekletih vidim tudi vse več premikov v glavah. To je najpomembneje. Tudi ambicije so vse večje. Po zadnjem slalomu v Santa Caterini sem v ciljnem izteku na obrazih deklet zaznal, da želijo še več. Vsaka smučarka se namreč zaveda svojih rezerv. Včasih smo bili vsi skupaj prehitro zadovoljni z doseženim," dodaja glavni trener ekipe.

Poleg napredka na tekmah svetovnega pokala je lahko bil trener Šteharnik vesel tudi rezultatskih vesti s tekem nižje ravni. Potem ko je z nekaj pogumnimi nastopi navdušila 17-letna Meta Hrovat, svoje prve točke evropskega pokala pa je osvojila še 21-letna Klara Livk, je z dvema slalomskima zmagama v Zinalu dobro pripravljenost potrdila Ana Bucik. V torek jo čaka slalom svetovnega pokala v Flachauu.

Ana Drev: Brez previsokih ciljev

Rezultatska zbirka bi lahko bila še občutno lepša. Na zadnjem veleslalomu svetovnega pokala v Lienzu je namreč Drevova celo vodila po prvi vožnji, a nato vrhunski rezultat zapravila z odstopom. "Še vedno trdim, da sem s to tekmo več pridobila, kot pa izgubila," o zapravljeni priložnosti razmišlja 30-letna Šmarčanka, ki se je po krajšem oddihu in kondicijski vadbi v Kranjski Gori vrnila na sneg z jasno željo – na prihodnji tekmi začeti tam, kjer je v Lienzu ostala pred napako.

"Moje smučanje je na dobri ravni. Trdim celo, da Lienz po izvedbeni plati ni bil presežek. Na treningih sem smučala tudi bolje. Še celo pregovorno kritični trener Šteharnik me je večkrat pohvalil. Rada bi ostala na tej ravni, pri tem pa si ne zadajam previsokih ciljev. Osnovni cilj ostaja deseterica," razmišlja najbolj izkušena slovenska reprezentantka.

Ne spreglejte