Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
15. 1. 2015,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Marguč deskanje

Četrtek, 15. 1. 2015, 15.53

8 let

Rok Marguč: Naslova prvaka ne grem branit, ampak napadat

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z zadnjimi nastopi slovenski deskar Rok Marguč ne more biti zadovoljen, a na svetovno prvenstvo potuje kot svetovni prvak, ki je že večkrat dokazal, da je človek za velike tekme.

Rok Marguč je letošnjo sezono začel zelo obetavno. V Carezzi je osvojil četrto mesto v paralelnem veleslalomu in za las zgrešil stopničke. Sledila sta dva avstrijska slaloma, kjer je obstal že v kvalifikacijah. "Res bi bilo bolje, da bi na prvih dveh tekmah letel s proge in bil na zadnji četrti. Tako bi šel z boljšim občutkom na svetovno prvenstvo. A tudi pred Stonehamom nisem blestel na zadnji tekmi," razloži 28-letni Celjan, ki je nato v Kanadi postal svetovni prvak.

Če bo glava na mestu, se nima česa bati

"Popraviti moram predvsem psihološko pripravljenost, na tem trenutno tudi največ delam. Če bom to spravil v red, bo šlo na svetovnem prvenstvu vse po načrtu," je prepričan Marguč, ki je s svojimi vožnjami sicer zadovoljen. S slabšimi predstavami na zadnjih tekmah pa se je zagotovo nekoliko otresel pritiska in visokih pričakovanj javnosti: "Zdaj nihče ne pravi, da grem branit naslov prvaka, saj s takimi vožnjami, ko ne pridem v finale, nimam česa braniti. Vedno sem šel in vedno bom šel napadat in tako bo tudi tokrat."

Marguč ima ob štirih uvrstitvah na zmagovalne stopničke v svetovnem pokalu kar tri medalje s svetovnih prvenstev, zato lahko pogosto slišimo, da je človek za velike tekme. "Svetovno prvenstvo je enkrat na dve leti, koncentracija in motivacija pa se pred takim tekmovanjem precej povečata. Mislim, da se znam na veliki tekmi zbrati in pokazati najboljše predstave in vse bom naredil, da bo tudi v Lachtalu (smučišče, kjer bodo potekale tekme v paralelnih disciplinah, op. p.) tako," je povedal deskar, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojil peto mesto.

Do nedelje je treniral na domači Rogli, pred četrtkovim slalomom pa ga čaka še nekaj treningov na prizorišču prvenstva, ki ga že pozna. "V Lachtalu smo bili na treningu, a nismo smeli postaviti proge, vozili smo le 'na prosto'. Teren je dokaj zahteven, kar mi je všeč, saj se najboljši tekmovalci lahko pokažejo v pravi luči," je pogovor sklenil Celjan.

Ne spreglejte