Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 6. 2019,
8.33

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

4

Natisni članek

Robert Kranjec

Torek, 18. 6. 2019, 8.33

4 leta, 10 mesecev

Robert Kranjec ima novo službo: pomaga Prevcema, Zajcu …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

4

Robert Kranjec | Robert Kranjec bo po novem pomagal slovenski skakalni reprezentanci pri dresih.

Robert Kranjec bo po novem pomagal slovenski skakalni reprezentanci pri dresih.

Upokojeni slovenski skakalec Robert Kranjec je kmalu po koncu kariere dobil novo zadolžitev v športu, v katerem je preživel večji del svojega življenja. Od zdaj skrbi za izdelavo dresov.

Svetovni prvak v poletih iz Vikersunda 2012 je imel po koncu kariere nekaj možnosti, kaj bi lahko počel, a je ljubezen do športa prevladala, tako da ostaja v smučarskih skokih.

Z vodstvom Smučarske zveze Slovenije se je dogovoril, da bo prevzel izdelavo skakalnih dresov.

"Imel sem idejo za eno stvar, vendar se tisto ni uresničilo. Malce bo treba počakati. Na koncu sem se odločil, ker so me trenerji in Gorazd Pogorelčnik prosili. Dejali so mi, da se moram odločiti. In sem se. Že pred leti so me sicer spraševali, ali bi počel kaj takšnega," pravi Robert Kranjec.

Peter Prevc v Planici
Sportal Od mladeniča do šampiona

Med kariero je večkrat poudarjal, da išče podrobnosti pri dresih, da bi imel čim boljše pogoje v zraku. Sam je skrbel za svoje drese, zdaj pa bo vse znanje poskušal prenesti na A-reprezentante.

Pomaga A-reprezentanci, mladincem, dekletom ...

Med kariero je že veliko preučeval drese, zato zdaj to s pridom izkorišča. | Foto: Med kariero je že veliko preučeval drese, zato zdaj to s pridom izkorišča. In katero je torej njegovo glavno orodje? Šivalni stroj. Ker je bil že na svoji športni poti izjemno natančen na vsakem koraku, ne gre dvomiti o tem, da ne bi bil tudi pri dresih: "Drese dobim, razparam in najboljše izrišem. Nato se popravlja, če je treba kaj popravljati. Odvečen material se da stran. Se pa pri vsakem držiš pravil. Res pa je, da ima vsak posameznik drugačno postavo in je treba paziti na vse."

Pomagal bo A-reprezentanci, prav tako mladincem in tudi nekaterim dekletom: "Pol A-ekipe že ima drese in jih tudi testirajo. Zdaj je čas za to. Upam, da se bodo odzvali in da bomo delali naprej."

V tej vlogi je nasledil Francoza Freda Zoza, ki se ni najbolj izkazal, a dobil mamljivo ponudbo iz Finske, kjer nadaljuje poslovno pot.

Tako bo Kranjec še naprej povezan s skoki in nekdanjimi reprezentančnimi kolegi, le da bo zdaj on skrbel za drese Petra Prevca, Timija Zajca, Domna Prevca …

Lukas Muller
Sportal Tri leta in pol po grozljivem padcu Avstrijec prvič samostojno hodil #video
Ne spreglejte