SiolNET. Sportal Zimski športi
2,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Lukas Müller

Tri leta in pol po grozljivem padcu Avstrijec prvič samostojno hodil #video

2,77

termometer

Lukas Muller | Lukas Müller je prvič po grdem padcu januarja 2016, po katerem je bil prikovan na invalidski voziček, naredil prve samostojne korake. | Foto: Sportida
Lukas Müller je prvič po grdem padcu januarja 2016, po katerem je bil prikovan na invalidski voziček, naredil prve samostojne korake. Foto: Sportida

Sredi januarja 2016 je avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller grdo padel na letalnici na Kulmu in pristal na invalidskem vozičku. Tri leta in pol zatem je naredil prve samostojne korake. "Neverjeten rezultat, če imaš ob sebi ljudi, ki verjamejo vate še bolj kot ti sam," je ob posnetku zapisal 27-letnik.

Lukas Müller Sportal Sodišče: Poškodba predskakalca delovna nesreča

13. januar 2016 avstrijskemu skakalcu Lukasu Müllerju ne bo ostal v najlepšem spominu. Ob preizkusu letalnice na Kulmu, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v poletih, si je poškodoval šesto in sedmo vratno vretence. Zdravniki so po operaciji postavili diagnozo nepopolne paraplegije.

Kako je leta 2016 padel Lukas Müller:

Avstrijec je bil odločen narediti vse, da bi spet lahko hodil sam. Po nekaj mesecih od nesrečnega dogodka je bil Korošec sposoben hoditi v bazenu, zdaj pa je naredil še prve samostojne korake na tleh.

Peter Prevc Sportal Od mladeniča do šampiona

Do "kljukic" so mu pomagali ljudje, ki so vanj verjeli še bolj, kot je sam

Premikanje stopal, življenje v vozičku, učenje, kako spet stati, učenje hoje v vodi, hoja z berglami, vstajanje brez pomoči, dobljena sodna bitka ... Vse to je Müller odkljukal, zdaj pa je kljukico dodal še pri hoji brez pomoči. V zadnjem tednu je namreč opravil prve samostojne korake.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Move feet ✔ Live in a wheelchair ✔ Learn to stand ✔ Learn to walk in water ✔ Walk with crutches ✔ Stand up without help ✔ Win the legal case at Supreme Court ⚖ 🇦🇹 ✔ Walk hands-free 💃 ✔💪🤗 . This is the incredible result when there are people who believe even more in you than yourself. . Swipe left to see the face behind my last 18 months of hardest work, tears, success, so much madness, some surprises and even a kind of special friendship 😊 Thank you ❤ Fortes fortuna adiuvat 🍀 @stefaniefuereder 🇨🇭🙏 . #milestone #handsfree #nolimits #stehaufmandl #YAAAASSS #leonidas2019 #🏝️ #👣 #🚶‍♂ 📸: @tk_cheesy & @christmais

A post shared by Lukas Müller (@skiiflyer) on

"Neverjeten rezultat, če imaš ob sebi ljudi, ki verjamejo vate še bolj kot ti sam. 18 mesecev trdega dela, solza, uspeha, norosti, nekaj presenečenj in nekaj posebnih prijateljstev," je na družbenih omrežjih ob posnetku samostojne hoje zapisal 27-letnik.

Maja dobil sodno bitko

Müller je v začetku maja dobil tudi sodno bitko. Sodišče v Celovcu je namreč odločilo, da je poškodba, ki se je zgodila na svetovnem prvenstvu leta 2016 na letalnici v Kulmu, nesreča na delovnem mestu, in ne nesreča v prostem času, kot so nesrečo opredelili organizatorji tekme na Kulmu.

Preberite še:

pertile Sportal Italijan bo nasledil Hoferja Planica 2019 - ekipna tekma (sobota) Sportal Nič ne bo z vrnitvijo skakalcev v ZDA, še vedno ostaja nekaj vprašajev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin