Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2019,
15.25

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Natisni članek

smučarski skoki Lukas Müller

Sobota, 15. 6. 2019, 15.25

4 leta, 10 mesecev

Lukas Müller

Tri leta in pol po grozljivem padcu Avstrijec prvič samostojno hodil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Lukas Muller | Lukas Müller je prvič po grdem padcu januarja 2016, po katerem je bil prikovan na invalidski voziček, naredil prve samostojne korake. | Foto Sportida

Lukas Müller je prvič po grdem padcu januarja 2016, po katerem je bil prikovan na invalidski voziček, naredil prve samostojne korake.

Foto: Sportida

Sredi januarja 2016 je avstrijski smučarski skakalec Lukas Müller grdo padel na letalnici na Kulmu in pristal na invalidskem vozičku. Tri leta in pol zatem je naredil prve samostojne korake. "Neverjeten rezultat, če imaš ob sebi ljudi, ki verjamejo vate še bolj kot ti sam," je ob posnetku zapisal 27-letnik.

Lukas Müller
Sportal Sodišče: Poškodba predskakalca delovna nesreča

13. januar 2016 avstrijskemu skakalcu Lukasu Müllerju ne bo ostal v najlepšem spominu. Ob preizkusu letalnice na Kulmu, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v poletih, si je poškodoval šesto in sedmo vratno vretence. Zdravniki so po operaciji postavili diagnozo nepopolne paraplegije.

Kako je leta 2016 padel Lukas Müller:

Avstrijec je bil odločen narediti vse, da bi spet lahko hodil sam. Po nekaj mesecih od nesrečnega dogodka je bil Korošec sposoben hoditi v bazenu, zdaj pa je naredil še prve samostojne korake na tleh.

Peter Prevc v Planici
Sportal Od mladeniča do šampiona

Do "kljukic" so mu pomagali ljudje, ki so vanj verjeli še bolj, kot je sam

Premikanje stopal, življenje v vozičku, učenje, kako spet stati, učenje hoje v vodi, hoja z berglami, vstajanje brez pomoči, dobljena sodna bitka ... Vse to je Müller odkljukal, zdaj pa je kljukico dodal še pri hoji brez pomoči. V zadnjem tednu je namreč opravil prve samostojne korake.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Move feet ✔ Live in a wheelchair ✔ Learn to stand ✔ Learn to walk in water ✔ Walk with crutches ✔ Stand up without help ✔ Win the legal case at Supreme Court ⚖ 🇦🇹 ✔ Walk hands-free 💃 ✔💪🤗 . This is the incredible result when there are people who believe even more in you than yourself. . Swipe left to see the face behind my last 18 months of hardest work, tears, success, so much madness, some surprises and even a kind of special friendship 😊 Thank you ❤ Fortes fortuna adiuvat 🍀 @stefaniefuereder 🇨🇭🙏 . #milestone #handsfree #nolimits #stehaufmandl #YAAAASSS #leonidas2019 #🏝️ #👣 #🚶‍♂ 📸: @tk_cheesy & @christmais

A post shared by Lukas Müller (@skiiflyer) on

"Neverjeten rezultat, če imaš ob sebi ljudi, ki verjamejo vate še bolj kot ti sam. 18 mesecev trdega dela, solza, uspeha, norosti, nekaj presenečenj in nekaj posebnih prijateljstev," je na družbenih omrežjih ob posnetku samostojne hoje zapisal 27-letnik.

Maja dobil sodno bitko

Müller je v začetku maja dobil tudi sodno bitko. Sodišče v Celovcu je namreč odločilo, da je poškodba, ki se je zgodila na svetovnem prvenstvu leta 2016 na letalnici v Kulmu, nesreča na delovnem mestu, in ne nesreča v prostem času, kot so nesrečo opredelili organizatorji tekme na Kulmu.

Preberite še:

Walter Hofer
Sportal Italijan bo nasledil Hoferja
Wisla
Sportal Nič ne bo z vrnitvijo skakalcev v ZDA, še vedno ostaja nekaj vprašajev
Ne spreglejte