Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2019,
20.44

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sandro Pertile smučarski skoki Walter Hofer

Ponedeljek, 3. 6. 2019, 20.44

4 leta, 10 mesecev

sandro pertile

Italijan bo nasledil Hoferja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Walter Hofer | Walterja Hoferja bo zamenjal Sandro Pertile. | Foto Sportida

Walterja Hoferja bo zamenjal Sandro Pertile.

Foto: Sportida

Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (Fis) je določili naslednika Avstrijca Walterja Hoferja, ki se bo prihodnjega marca 2020 v Planici poslovil z mesta direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih. V sezoni 2020/21 bo Hoferja na mestu direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih nasledil Italijan Sandro Pertile.

Peter Gerdol
Sportal Slovenec, ki prevzema vajeti svetovnega ženskega smučanja

Hofer, ki se bo upokojil, se je odločil, da se bo po 28 letih umaknil kot direktor tekmovanja pri Mednarodni smučarski zvezi prav po koncu svetovnega prvenstva v poletih, ki ga bo Slovenija v dolini pod Poncami gostila od 20. do 22. marca.

Nova sezona svetovnega pokala 2019/20 v smučarskih skokih, 41. po vrsti, se bo začela v soboto 23. novembra v Wisli z ekipno tekmo pod žarometi.

 

Jernej Damjan izvoljen v komisijo športnikov

Jernej Damjan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (Fis) je na zasedanju v Cavtatu potrdilo člane in članice komisije športnikov pri krovni svetovni smučarski federaciji. Med novimi člani je Slovenec Jernej Damjan, ki je bil izvoljen za dveletni mandat, do leta 2021, kot predstavnik moških smučarskih skokov.

Damjan je bil predlagan s strani športnikov in športnic, ki so tekmovali na minulem svetovnem nordijskem prvenstvu v Seefeldu. Na tem položaju pa je zamenjal Norvežana Andreasa Stjernena.

Volitve v komisijo športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi so potekale v času svetovnih prvenstev, kandidati pa so bili izbrani na podlagi rezultatov glasov, ki so jih oddali tekmovalci in tekmovalke, ki so nastopali na svetovnih prvenstvih.

"V preteklih letih se predstavnik športnikov ni preveč izpostavljal, kaj veliko narejenega ni bilo. To bi rad spremenil, za to se bom potrudil. Poizkusil bom vzpostaviti kanale za boljšo komunikacijo med športniki, rad bi, da se več pogovarjamo. To je moj prvi cilj, za katerega mislim, da je najbolj pomemben. Na tem področju se še nikoli ni naredilo nič. Petnajst let nazaj je bilo to zagotovo težje, danes, v času socialnih omrežij, pa ni vrag, da se nekaj ne bi dalo spremeniti, premakniti. Vsi morajo imeti vpogled v to, kaj se dogaja v svetu tega športa. Moramo biti obveščeni o tem, kaj se dogaja z raznimi pravili, o spremembah opreme, o tekmovalnih pravilih, o tem, da če bo kdo prišel do kakšne težave, da se to lahko izpostavi in prediskutira, če bo to potrebno," se je že ob kandidaturi zavzel Damjan.

"Ta funkcija zdaj deluje bolj kot neka častna, formalna funkcija, moj cilj pa je, da se to spremeni," je še dodal Damjan.

Komisija športnikov pri Fis je po novem sestavljena iz 12 članov in članic, saj se obstoječi garnituri pridružuje še predstavnica v nordijski kombinaciji za ženske.

Preberite še:

Wisla
Sportal Nič ne bo z vrnitvijo skakalcev v ZDA, še vedno ostaja nekaj vprašajev
Simon Ammann
Sportal Švicarju je optimizem vlila Planica

 

Ne spreglejte