Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 3. 2017,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Tim Kevin Ravnjak

Petek, 17. 3. 2017, 12.25

6 let, 7 mesecev

Ravnjak ne išče izgovorov: Želel sem biti poseben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Tim-Kevin Ravnjak | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Najboljši slovenski deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak še naprej nima sreče s poškodbami. Potem ko so mu te vzele večji del lanske in začetek letošnje, si je na svetovnem prvenstvu v Sierri Nevadi v zadnji od treh disciplin, akrobatskih skokih, pri padcu v drugi vožnji spet poškodoval koleno.

Kako huda je poškodba, bo znano po specialističnih pregledih v domovini. "Kar močno boli, upam, da ne bo treba na operacijo, isto koleno so mi namreč že operirali," je dejal olimpijski finalist in dobitnik bronaste kolajne s prejšnjega svetovnega prvenstva v Kreischbergu.

Želel je nastopiti v vseh disciplinah

Velenjčan za slabše nastope v sezoni ne krivi poškodb. "Poškodbe so manjši razlog, glavni razlog je dejstvo, da sem hotel biti poseben in kot edini v karavani tekmovati v vseh disciplinah. To pa je zelo težko, saj zmanjkuje časa za trening, tako da nisem niti v eni stoodstotno pripravljen. Ampak to sem si želel, tako bo tudi naprej. Letos se trudim za konstantnost, verjamem, da bodo prihodnje leto tudi rezultati boljši. Zame so dobri rezultati le višji od 16. mesta. Čeprav teh dosežkov ni bilo veliko, menim, da sem zelo napredoval, vesel sem, kakšno raven sem dosegel. Na tekmah tega sicer še nisem pokazal, prepričan sem, da bom prihodnje leto," je s sezono kljub slabšim rezultatom zadovoljen Ravnjak.

Tim-Kevin Ravnjak | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

V Sierri Nevadi ni uresničil želja

Malo manj zadovoljen je s prvenstvom v Sierri Nevadi, na katerega je prišel željo, da se vsaj v eni disciplini uvrsti v finale, kar pa mu ni uspelo.

"V snežnem parku sem imel malo smole, saj me je zadnji tekmovalec izrinil iz finala. V snežnem žlebu sem imel pripravljeno vožnjo za finale ter zelo dober trening, nato pa na žalost tega nisem znal prenesti na tekmo, dvakrat sem padel in finale je splaval po vodi. V skokih sem tvegal vse, dan pred tem sem se naučil nov trik, a sem v prvi vožnji zmogel le njegovo različico, v drugi pa sem padel," je svoje nastope v Sierri Nevadi ocenil slovenski olimpijec, ki je prepričan, da če bi ves svoj čas vložil le v snežni žleb, bi se lahko približal dosežku iz Kreischberga.

Želi si olimpijskega finala

Čez slabo leto bo poskušal ponoviti olimpijski dosežek iz Sočija, kjer je bil v snežnem žlebu osmi. "Upam, da mi bo zdravstveno stanje dovoljevalo, da se bom na sezono pripravil bolje kot letos. Če bom dosegel normo, bom tekmoval v vseh treh disciplinah, bom pa kakšen mesec ali dva pred igrami vso pozornost preusmeril v snežni žleb. V njem sem največ treniral, v njem sem najboljši, v njem imam največ možnosti. Zagotovo bo moj cilj, da na olimpijskih igrah v Južni Koreji spet pridem v finale," je načrte razložil deskar.

Tim-Kevin Ravnjak | Foto: Peter Kastelic Foto: Peter Kastelic

Želi uživati in biti poseben

Za to, da nastopi v vseh disciplinah, se je odločil lani. Najprej je dodal snežni park, nato pa letos še skoke. "Vse je postalo monotono. Ne razumem in ne strinjam se s Kitajci ali Japonci, ki že pri malem otroku ocenijo, kje bi imel največje možnosti, nato pa se ti vse življenje ukvarjajo z eno disciplino. Tako ni nobenega užitka, jaz pa hočem uživati, hkrati pa biti poseben. Tudi v parku in skokih uživam, čeprav v vrh ne morem. Želim pa biti svoboden, kar v žlebu nisi. V parku in pri skokih se pokaže tvoja kreativnost, kar me zelo veseli, na ti dve disciplini imam lepe spomine tudi iz otroštva," je svojo odločitev, da nastopa v vseh akrobatskih disciplinah obrazložil Ravnjak, ki je v rani mladosti začel z deskarskim krosom.

Ravnjak opozarja na težave s Smučarsko zvezo Slovenije

Akrobat je imel v preteklosti nekaj težav s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), s katero ni v najboljših odnosih. "Ni mi všeč, da so v raznih odborih starši tekmovalcev, to za odnose gotovo ni dobro. Jasno mi je, da denarja primanjkuje, ampak bi lahko bil drugače porazdeljen. Meni ne pokrijejo niti ene tretjinestroškov, zato sem dolgo časa okleval s podpisom pogodbe. A brez tega ne moreš tekmovati, zato sem jo moral podpisati," je končal Ravnjak.

Ne spreglejte