SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevca slabši skok in veter prizemljila, Damjan z izvrstnim drugim skokom

3

termometer

Tekma v Trondheimu se ni razpletla po željah našega skakalnega junaka Petra Prevca. Napaka na mizi in slab veter sta ga ustavila v prvi seriji. Damjan je bil odličen, veter je ponagajal tudi Stochu.

Že v poskusni seriji je veter spreminjal smer in nagajal skakalcem, da bi izvedli kakovostne skoke. Peter Prevc je imel četrti rezultat, v boju za točke pa se mu je zalomilo. Ravno ob koncu prve serije so se razmere na skakalnici nekoliko spremenile in ponagajale najboljšim skakalcem, namesto da bi imeli enakovredne pogoje v boju za veliki kristalni globus.

Severin Freund – v četrtkovih kvalifikacijah je s 141,5 metra postavil rekord skakalnice – je v prvi seriji pristal pri 126,5 metra, kar je zadostovalo za 22. mesto. Na vrhu je na svoj nastop čakal Prevc, a se mu skok ni posrečil. Poneslo ga je le 116,5 metra. To je pomenilo konec sanj o drugi seriji (45.). Rumeni Kamil Stoch je prav tako skočil nekoliko manj od pričakovanega. Daljava 127 metrov ga je prikovala na deseto mesto.

Od peterice Slovencev sta se v drugo serijo uvrstila tako le Jernej Damjan (129,5 metra/16. mesto) in Jaka Hvala (131,5 metra/12. mesto). Damjan je izvrstno opravil z drugim skokom in z daljavo 131,5 metra napredoval kar za deset mest, medtem ko je Hvala nazadoval na 26. mesto, a po dolgem času znova prišel do točk, kar je spodbuden podatek. "Čestitke Jerneju za dobro predstavo. Odličen podatek je tudi, da se je Jaka Hvala lahko veselil točk. Peter je danes naredil napako na mizi, ponagajal pa mu je tudi veter," je na kratko pokomentiral dogodke na tekmi glavni trener Goran Janus, ki bo že danes skupaj s skakalci poletel proti Oslu, kjer bodo v soboto kvalifikacije, dan pozneje pa znova tekma.

Največji preskok je v drugi seriji uspel Freundu (135,5 metra), ki se je z 22. mesta povzpel na sedmo mesto. Stoch na srečo ni naredil bistvenega napredka in je bil na koncu deveti, a je prejel toliko točk, da ima tri tekme pred koncem svetovnega pokala 132 točk prednosti pred Prevcem, Freund pa za našim skakalnim junakom zaostaja 105 točk.

Veliki zmagovalec je postal domači matador Anders Bardal, ki je navdušil norveško občinstvo v Trondheimu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin