Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
21.38

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc rekord poleti Falun svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 21.38

1 leto, 1 mesec

Prevc se je še enkrat spomnil rekorda, nato pa se je ozrl proti novi pomembni lokaciji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po rekordnem Vikersundu in domačem Ljubnem so slovenski skakalci in skakalke že začeli razmišljati o svetovnem prvenstvu, naš skakalni junak Peter Prevc pa se je še enkrat dotaknil rekordnega poleta.

Moška in ženska skakalna reprezentanca se je pred odhodom na svetovno prvenstvo zbrala v Kranju, kjer so zažareli novi, dolgo pričakovani žarometi. Naš najboljši skakalec Peter Prevc misli ni mogel povsem usmeriti proti Falunu, saj je bilo jasno še vedno veliko zanimanja za sobotni dan, ko je kot prvi človek poletel 250 metrov in postavil nov svetovni rekord.

"Uspelo mi je postaviti mejnik. Teh 250 metrov se lahko enači s četrt kilometra, kar se lepše sliši. Vesel sem, da sem del dolge skakalne družine," se je Prevc ozrl proti soboti.

V nedeljo je padel v poskusni seriji, ponesrečilo pa se mu je nato v drugi seriji, v kateri ga je prizemljilo pri 110 metrih. Iz te šole se je, kot pravi sam, veliko naučil: "Mogoče sem se sprostil ali pa še bolj zategnil in sem poskušal preveč izsiljevati. Moj sklep je bil, da se mi je to, kar se mi je v soboto sestavilo z dobrimi skoki in pogoji, v nedeljo obrnilo. Naredil sem malenkostno napako, bil preveč agresiven in že sem bil pripravljen na smuk. To je le še en dokaz več, kako se lahko v športu hitro obrne."

Čeprav so smuči, s katerimi je postavil rekord, zaradi padca poškodovane in neuporabne, jih bo shranil na posebno mesto, kajti z njimi se je zapisal med največje: "Za zdaj so še v firmi in malce počivajo, nato bom pa videl, kam jih bom spravil. Zagotovo bom našel pravi prostor za njih."

Njegov rekord je zdržal nekoliko manj kot 24 ur, saj ga je z 251,5 metra podrl Norvežan Anders Fannemel, naš najboljši skakalec pa mu je po svojem nastopu kratko in jedrnato dejal: "Dobrodošel v klubu."

Čeprav se bo Prevc rekordnega dosežka za večno spominjal, pa je misli moral usmeriti proti nordijskemu svetovnemu prvenstvu, ki se bo začelo 19. februarja. V sredo bodo naši fantje še poskakali v Kranju, nato pa bo sledila pot na Švedsko.

Zato pa bodo naše skakalke vzele pot pod noge v torek, saj jih že v četrtek čakajo kvalifikacije za petkovo tekmo. Moška posamična preizkušnja na manjši napravi bo v soboto, dan pozneje pa bo že sledila tekma mešanih ekip.

Ne spreglejte