Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 12. 2015,
8.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Engelberg skoki

Nedelja, 20. 12. 2015, 8.25

7 let, 12 mesecev

Prevc po izjemnem bratskem dosežku: Zame in za mojo družino je bila sobota lep dan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sobota, 19. december, bo za družino Prevc za vselej poseben datum. Peter in Domen Prevc sta namreč stala na najvišjih stopničkah odra za zmagovalce.

Peter Prevc je z izvrstnim prvim skokom, ki je bil dolg 139,5 metra, dal vedeti, da je pred njegovimi vrati druga zaporedna in skupno osma zmaga v karieri. Pred drugouvrščenim Richardom Freitagom je imel skoraj 13 točk naskoka.

Na tretjem mestu je bil njegov mlajši brat Domen, ki se s šestnajstimi leti ni ustrašil naloge v drugi seriji in je spet pozitivno presenetil. Z odličnim skokom se je na lestvici povzpel za eno mesto in le še čakal, kaj bo naredil starejši brat.

Danes imajo slovenski orli novo lepo priložnost

Peter je tudi v drugo skočil suvereno in prepričljivo slavil zmago. "Zame in za mojo družino je bila sobota lep dan. Zlasti prvi skok je bil odličen. Zelo sem vesel, kako mi je uspel. Pri drugem je bilo malce slabše, vendar moram biti zadovoljen. S skakalnico sem se ujel, čeprav v petek še ni kazalo tako," je po zmagi povedal najstarejši od bratov Prevc.

Z zmago in stotimi točkami je največjemu tekmecu v boju za veliki kristalni globus, Nemcu Severinu Freundu, pobegnil za 105 točk, jasno pa je bil zelo vesel uspeha mlajšega brata, ki se je premierno veselil stopničk na posamični tekmi (na uvodu v zimo je že bil drugi na ekipni tekmi): "Lepo je, da je Domen na odru za zmagovalce. Malce sem zaskrbljen … (smeh, op. p.) Domen je mlajši, zato mora biti za menoj," je z nasmehom na obrazu sklenil lastnik rumene majice, ki pripada vodilnemu v svetovnem pokalu.

Danes bodo imeli brata Prevc in še štirje slovenski skakalci (Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Anže Semenič) novo priložnost za vrhunske uvrstitve. Kvalifikacije bodo ob 12.45, tekma pa ob 14.15 – nanjo sta neposredno uvrščena oba Prevca, saj sta v skupnem seštevku med elitno deseterico.

Ne spreglejte