Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 2. 2016,
18.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

skoki svetovni pokal Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Robert Kranjec Jaka Hvala Tomaž Naglič Žiga Jelar

Torek, 23. 2. 2016, 18.15

7 let, 12 mesecev

Prevc izgubil še en boj s finskimi stopničkami, a dobil tistega s Freundom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljšemu skakalcu v tej zimi Petru Prevcu se želja na Finskem ni izpolnila. Tudi v Kuopiu je ostal pod stopničkami. Zato pa je pobegnil Severinu Freundu. Trojne zmage se je veselil Michael Hayböck.

Vetrovne razmere so na Finskem spet krojile razplet tekme. Zmotile niso le zmagovalca Michaela Hayböcka in drugega Daniela Andreja Tandeja, ki sta v obeh serijah skočila suvereno in imela prva ter druga dosežka, medtem ko so imeli preostali skakalci težave.

Tudi Peter Prevc jih je imel, ki mu je Finska dobesedno zakleta. Čeprav je bil v Kuopiu v poskusni seriji najboljši in tudi v ponedeljek na ekipni tekmi, se mu današnja preizkušnja ni izšla, saj ni prikazal tista najboljša skoka.

Prevc napredoval, a premalo za stopničke, veter sklatil Freunda

Veter je bil na tej tekmi ključen dejavnik, saj je znal nekaterim takoj po odskoku pihati tudi v večjih sunkih, spodaj pa so skakalci prav tako morali imeti srečo. V zadnjem delu je namreč zaradi vetra v hrbet veliko skakalcev izgubilo višino. Med nesrečniki se je znašel tudi Severin Freund, ki je bil po prvi seriji tretji, nato pa je ob slabih razmerah padel na osmo.

Zato pa se je povzpel Prevc, ki je imel po prvem skoku šesti rezultat, v drugi seriji pa se z isto daljavo (123,5 metra) dvignil na četrto mesto. Po nastopu je skomignil z rameni, saj je vedel, da ima lahko narava glavno besedo in da tako želenih stopničk ne bo dočakal. Na njih je na koncu stopil Stefan Kraft, ki je na tretje napredoval z enajstega mesta, kar je še en pokazatelj, da so v Kuopiu vladale spremenljive razmere.

"Skoka nista bila najbolj uspešna. Znam skočiti bolje, kar sem pokazal na ekipni tekmi in v poskusni seriji. Na tekmi se mi ni izšlo. Pogoji so bili, kakršni so bili. Lahko bi šel dlje. Malce mi je zmanjkalo sreče," je dogodke na tekmi opisal Prevc.

Če Prevc Finske ni vzljubil, pa jo je Hayböck

Slovenski skakalni šampion je že ob odhodu iz Lahtija dejal, da komaj čaka, da se finska turneja konča, zdaj pa se naposled je. Dobrodošlo je bilo to, da je v primerjavi s Freundom na tej tekmi pridobil 18 točk in ima zdaj 559 točk naskoka, kar pomeni, da bi se lahko velikega kristalnega globusa veselil že v Kazahstanu v Almatiju prihodnji konec tedna, kamor bo ekipa odpotovala jutri. Po odhodu iz Almatija bo moral imeti vsaj 600 točk prednosti.

Čeprav se Prevcu finski del ni izšel po načrtih in bo moral počakati na premierne posamične stopničke do prihodnjega leta, ko bo v Lahtiju nordijsko svetovno prvenstvo, pa se je vse skupaj razpletlo nad pričakovanji za Hayböcka, ki je zmagal na vseh treh posamičnih tekmah v Lahtiju in Kuopiu ter se povzpel na tretje mesto v skupni razvrstitvi.

V Kuopiu smo imeli v finalu tri Slovence. Ob Petru sta do novih točk skočila še Robert Kranjec in Jurij Tepeš. Letečemu Kranjčanu je po prvi seriji kazalo odlično, saj je bil deseti, v drugo pa je ob slabših razmerah padel za pet mest na končno 15. mesto. Zato pa je z 28. na 23. mesto napredoval Tepeš, a tudi on ni skrival razočaranja po svojem nastopu.

Ne spreglejte