Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
23.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Janica Kostelić

Torek, 26. 2. 2013, 23.12

8 let

Pred Tino pokrivalo snela tudi Janica Kostelić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V svojem spletnem dnevniku je Tini Maze za že osvojeni veliki kristalni globus čestitala tudi legendarna hrvaška smučarka Janica Kostelić.

Čestitkam na račun smučarske izjemnosti Tine Maze ni videti konca. Po zadnjem smučarskem koncu tedna v Meribelu, med katerim si je Črnjanka že zagotovila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, je junakinji sezone že čestital slovenski politični vrh, s pohvalnimi besedami pa niso skoparili niti najboljši slovenski športniki na čelu z Anžetom Kopitarjem. Mož, ki je v Slovenijo prinesel mogočni Stanleyjev pokal, je ženski, ki bo osem mesecev pozneje na domača tla stopila z velikim kristalnim globusom, spoštovanje izrekel prek priljubljenega spletnega omrežja Twitter.

Čestitke dežujejo tudi iz smučarskih vrst. Na prav poseben način se je slovenski šampionki poklonila tudi najboljša hrvaška smučarka vseh časov Janica Kostelić. V svojem spletnem dnevniku se je ozrla na nedavno končano svetovno prvenstvo in se dotaknila tudi bližajočega se konca sezone svetovnega pokala. Za Mazejevo je Janica sprva zapisala, da je bila v Schladmingu ves čas izjemna ter dodala: "Za vse to je treba od nekod izvleči to energijo. 'Wow'!"

"Ni v moji navadi, da bi komu čestitala že kar vnaprej, saj ni končano, dokler ni končano. Vseeno pa je že pred časom postalo jasno, da bo Tina verjetno vzela veliki globus. Zdaj sledi le še formalnost, da ji ga predajo v roke," je zapisala 31-letna Hrvatica, ki je v svoji kratki, a izjemno intenzivni karieri osvojila tri velike globuse, zadnjega leta 2006. Tedaj je imela na svojem računu izjemnih 1970 točk, kar je bil do letos drugi najboljši ženski izkupiček v zgodovini. Kostelićeva je zanj potrebovala 36 tekem. Tina Maze, ki se že mudi v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bodo ob koncu tedna na sporedu tri tekme (dva superveleslaloma in en smuk), je v tekoči sezoni na 28 tekmah osvojila že 1844 točk. Do konca pa jo čaka še devet tekem.

Ne spreglejte