Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
26. 2. 2023,
17.07

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

Miha Šimenc Vili Črv Anja Mandeljc Eva Urevc Planica 2023

Nedelja, 26. 2. 2023, 17.07

1 leto, 1 mesec

SP V PLANICI, SMUČARSKI TEK, EKIPNI SPRINT (M IN Ž)

Pozabil je na bolečine: Vsa čast vsem, ki pridejo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Eva Urevc | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na svetovnem nordijskem prvenstvu v Planici je bil danes na sporedu ekipni šprint, kjer sta se zelo dobro odrezali Eva Urevc in Anja Mandeljc. V finalu ekipnega šprinta sta tekmovala tudi Miha Šimenc in Vili Črv.

V ekipnem šprintu sta z osmim mestom lepo presenetili Eva Urevc in Anja Mandeljc. Z nastopom sta bili zadovoljni tudi sami tekmovalki. Obe sta dejali, da glede na to, da je bil to njun prvi ekipni šprint, sta dobro opravili svoje delo. Prav tako sta se držali svojega načrta.

"Načrt je bil, da poskušava imeti stik s skupino in pred seboj loviti tekmovalke. Mislim, da sva to delali, in rezultat je osmo mesto. Pogovarjali sva se, da je to tudi najin cilj. Da se uvrstiva od šestega do osmega mesta," je po tekmi povedala Eva Urevc, ki je bila veliko bolj zadovoljna, ko so na progi vladale bolj zimske razmere.

Na srečo na tekmi ni čutila sobotnega padca v skiatlonu, ko je čutila nekaj bolečin. "Ne, v kvalifikacijah sem čutila le posledice včerajšnje utrujenosti, ampak v finalu sem se počutila veliko bolje. Potrebovala sem dobro ogrevanje in ritem," je dejala 27-letna slovenska športnica, ki veliko pričakuje tudi od torka, ko bo tekma na 10-kilometrski razdalji.

Anja Mandeljc | Foto: Grega Valančič/Sportida Anja Mandeljc Foto: Grega Valančič/Sportida

"Biti med deset ni kar tako"

Anja Mandeljc je tekmo začela nekoliko bolj počasi. S tem ima težave že od začetka prvenstva in tudi sama je dejala, da ni vajena tako hitrih štartov. "Ni se mi najbolj posrečilo, ampak sem potem dala vse od sebe in v prihodnjih krogih se mi je uspelo priključiti. Biti med deset ni kar tako, tako da na koncu moramo biti zadovoljni s tem osmim mestom," je po tekmi povedala druga članica slovenske ekipe, ki se sicer veliko bolje počuti na tekmah v razdalji.

"Da, razdalja je moja primarna disciplina, ampak ta šprint je zelo zahteven in ga je zelo težko odteči. Ta tekma je že kar malo mejila na tekmo v razdalji. Tudi preostale ekipe so imele vsaj eno tekmovalko, ki je dobra na tekmah v razdalji. Mislim, da je bila tudi pri nas to zelo dobra poteza. V bistvu mi je ta disciplina zelo všeč in vesela sem, da sem dobila to priložnost v šprintu."

Miha Šimenc je iz postelje prišel na štart. | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Šimenc je iz postelje prišel na štart. Foto: Grega Valančič/Sportida

Miha Šimenc se je komaj sestavil za tekmo

V moški konkurenci sta slovenske barve branila Miha Šimenc in Vili Črv in bila v finalu 14. Šimenc je bil po tekmi videti povsem izmučen. Naš najizkušenejši tekmovalec je namreč dan pred tekmo imel trebušno virozo. Smolo je imel že na tekmi v posamičnem šprintu, ko se je zapletel, padel in si zapravil vidnejšo uvrstitev.

"Včeraj sem cel dan preležal. Spremlja me smola in pravzaprav ne vem, zakaj. Vesel sem, da se mi je uspelo toliko sestaviti, da sem lahko šel na štart. Poznalo se mi je. Že na ogrevanju sem to čutil, ampak za domačo tekmo in ekipo sem stisnil zobe," je povedal Šimec, ki upa, da je bolezen mimo.

Logatčan nam je razkril, da ima v zadnjih dneh pri sebi vzpone in padce, ampak je vesel, da lahko sploh tekmuje, in svoje težave poskuša obrniti sebi v korist. Zelo pa mu pomagajo tudi navijači ob progi. "To je noro. Zadnji krog sem pozabil na svoje noge in letel na vseh teh glasovih, ki so tukaj okoli. Vsa čast vsem, ki pridejo. Meni je fenomenalno vzdušje in tega sem zelo vesel."

Preberite še:

Ema Klinec, Nika Križnar, Anže Lanišek, Timi Zajc, Planica 2023
Sportal Nemci na maratonski tekmi ubranili zlato, Slovenci do prvega odličja
Jarl Magnus Riiber
Sportal Norveška do zmage na premierni mešani tekmi kombinatorcev
Jonna Sundling in Emma Ribom, Planica 2023
Sportal Švedinji do zlata, Slovenki osmi, v moški konkurenci brez presenečenja

 

Ne spreglejte