Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
12.35

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matic Skube Madonna di Campiglio Felix Neureuther Fritz Dopfer

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 12.35

4 leta, 1 mesec

Popoln nemški večer pod italijanskimi žarometi, Skube brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmagovalec nočnega slaloma v Madonni di Campiglio je Nemec Felix Neureuther, na drugem mestu je končal njegov rojak Fritz Dopfer, tretji je bil Šved Jens Byggmark. Matic Skube je ostal brez točk.

Felix Neureuther je bil v vodstvu že po prvi vožnji, ko je imel pred Dopferjem le devet stotink prednosti. A to je v suvereni, drugi vožnji krepko povečal in slalomsko zmago v Madonni di Campiglio slavil s kar 82 stotinkami prednosti. Na najnižjo stopničko se je s petega mesta povzpel Byggmark, nehvaležno četrto pa je pripadlo hitremu Vikingu Henriku Kristoffersnu, ki je pod zmagovalni oder napredoval s 15. mesta.

"Zelo sem zadovoljen z načinom, kako sem danes zmagal. Marcelu sem bil v Aareju zelo blizu, zdaj pa so se stvari obrnile meni v prid. To, da sem najboljši Nemec, mi niti ne pomeni toliko, čeprav je seveda lepo imeti deset zmag, ampak moj prvi cilj je biti najboljši slalomist v sezoni," je dejal 30 letni tekmovalec.

Neureuther je z zmago prevzel vodstvo v slalomskem seštevku, pred Marcelom Hirscherjem, ki se je moral zadovoljiti s skromnim sedmim mestom, ima 24 točk prednosti, pred Dopferjem pa že 88. "Zdaj vem, kaj bom počel med božičnimi prazniki, treniral bom slalom. Nisem nezadovoljen z razpletom tekme, moram pa reči, da sem zelo zadovoljen z veleslalomsko formo, kateri sem v zadnjih nekaj tednih namenjal največ pozornosti," pa je dejal Hirscher.

Še tretjič brez

Slovenske barve je tokrat branil le Matic Skube, ki mu ni uspelo prekiniti točkovne suše - Slovenija je tudi na tretjem slalomu sezone ostala brez točk -, saj je ob prihodu v cilj za vodilnim Nemcem zaostal +3.16, zasedel 33. mesto in ostal brez finalne vožnje.

Po upokojitvi slalomskega veterana Mitje Valenčiča Slovenija v slalomu ne premore tekmovalca, ki bi se redno uvrščal v finale. Po 13 tekmah sta točke v svetovnem pokalu osvojila le Žan Kranjec v veleslalomu in Klemen Kosi v superveleslalomu. Kranjec je 93. skupno, Kosi pa 105.

Zadnja moška tekma v koledarskem letu bo nedeljski smuk v Santa Caterini, ženski del karavane pa v nedeljo in v ponedeljek čakata veleslalom in slalom v Kühtaiju.

Ne spreglejte