Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 9. 2023,
18.00

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek smučarski skoki

Sobota, 30. 9. 2023, 18.00

7 mesecev, 1 teden

Hinzenbach, poletna velika nagrada

Samo dva Slovenca v finalu, najvišje Lanišek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Anže Lanišek | Anže Lanišek | Foto OKS/Aleš Fevžer

Anže Lanišek

Foto: OKS/Aleš Fevžer

Nemec Andreas Wellinger je zmagovalec tekme smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v avstrijskem Hinzenbachu. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na šestem mestu.

Slovenska reprezentanca je imela v finalu le dva predstavnika, Anžeta Laniška, ki je napadal z osmega mesta po prvi seriji, ter Timija Zajca. Ta je imel po polovici tekme 27. izhodišče. A s 85,5 metra dolgim skokom v finalu je izgubil še eno mesto in tekmo končal na 28. Lanišek je nalogo opravil bolje, v drugi seriji je skočil 95,5 metra in napredoval za dve mesti. Le za desetinko točke je zaostal za petim Avstrijcem Stefanom Kraftom. Peter Prevc je bil s 33. mestom prekratek za drugo serijo, prav tako mladi Mark Hafnar s 44. in Žiga Jelar s 47. dosežkom prve serije.

Na vrhu je Nemec Andreas Wellinger slavil z 262,9 točke, pet točk manj je zbral njegov rojak Stephan Leyhe, ki pa je le za dve desetinki točke ugnal Avstrijca Daniela Tschofeniga.

"Lepa tekma z moje strani. Lepo sem stopnjeval skoke s treninga v kvalifikacije. V prvi in drugi seriji je bilo iz skoka v skok boljše. Verjamem, da sem to jutri še sposoben stopnjevati. V Hinzenbachu želim začenjati čim bolj sproščeno ne glede na to, kakšne težave sem imel. Želim skakati čim bolj sproščeno in rezultat potem pride sam od sebe," je po sobotni tekmi povedal Lanišek.

Hinzenbach je predzadnja postaja poletne velike nagrade. V Avstriji pa sta prvič v novi sezoni po evropskih igrah v Zakopanah tekmovala tudi najboljša Slovenca Lanišek in Zajc. Sezono poletne VN so sicer najboljši slovenski skakalci skoraj v celoti izpustili, na prejšnjih tekmah so večinoma nastopali mlajši predstavniki. V Hinzenbachu bo še ena tekma v nedeljo ob 14.45, sezona pa se bo končala naslednji konec tedna v nemškem Klingenthalu.

Ne spreglejte