Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pokal Vitranc

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 18.46

8 let

Pokal Vitranc s slovenskim oktetom (še) ni ogrožen

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Če bodo organizatorji kranjskogorskih tekem svetovnega pokala dobili boj z naravo, se bo ob koncu tedna za točke potegovalo osem slovenskih smučarjev.

Potem ko so v Kranjski Gori v zadnjih treh mesecih negodovali nad preskromnimi pošiljkami snega, pa ponedeljkovega plesa snežink vsega štiri dni pred razširjenim pokalom Vitranc, ki bo poleg klasičnega programa vključeval še prestavljeni veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna, niso pozdravili. Dodatna bela odeja namreč otežuje priprave na tri tekme, saj morajo smučarski delavci stalno odstranjevati novozapadli sneg in skrbeti za dovolj kakovostno podlago.

FIS: dvignjen palec

Priprave tekmovalne proge, ki potekajo pod taktirko vodje tekmovanja Aleša Vidica, si je v ponedeljek ogledal tudi koordinator moških tekem svetovnega pokala Emmanuel Couder in po videnem v imenu Mednarodne smučarske zveze (FIS) dvignil palec. Kljub temperaturnim nihanjem in padavinam je po njegovi oceni kakovost snežne osnove dovolj čvrsta za nemotene zaključne priprave. Te se bodo začele v torek zgodaj zjutraj, Gorenjci pa se veselijo predvsem sredine razjasnitve in napovedanih hladnih noči.

Pripravljeni so na vse

"Vreme nam doslej res ni delalo usluge. Priprave so bolj zahtevne kot v preteklih letih, a tekme niso ogrožene. Ekipa Aleša Vidica ima vse pod nadzorom. Pri zaključnih pripravah proge z vodo se bodo prilagajali vremenu, obenem pa sta pripravljena tudi rezervna načrta, ki predvidevata selitev veleslalomskega štarta pod začetno strmino ali celo še nekoliko nižje," tri dni pred napovedanim prihodom tekmovalnih ekip razmišlja generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Medven, ki je v želji po zaščitni proge že preklical četrtkov uradni preizkus tekmovalne strmine.

Tri tekme: vsaj osem Slovencev

Tudi slovenska ekipa se bo v Kranjsko Goro podala šele v četrtek popoldne, vprašanje pa je, kje bo glavni trener Klemen Bergant našel primeren teren za zadnje piljenje forme. Manj negotovosti je pri razdelitvi štartnih mest, saj je ekipa praktično že znana. Žan Kranjec, Klemen Kosi, Žan Grošelj in Jakob Špik naj bi priložnost dobili na vseh tekmah, Martin Čater in Mišel Žerak le v veleslalomu, Matic Skube in Miha Kürner pa le v slalomu.

Pod drobnogledom Kranjec in Skube

Kljub zelo pisani ekipi, v kateri zaradi nastopov na mladinskem svetovnem prvenstvu v Sočiju ne bo obetavnih Aljaža Dvornika, Štefana Hadalina in Mihe Hrobata, pa je jasno, da bo rezultatsko breme padlo predvsem na veleslalomista Kranjca in slalomista Skubeta.

"Bodimo realni. Drugi tekmovalci niso optimalno pripravljeni za najvišjo tekmovalno raven. Zato jih tudi ne gre obremenjevati z nerealnimi pričakovanji. Pomembno pa je, da 'dirkajo' in se pokažejo v pravi luči, čeprav prav dobrih razmer na progi ne bodo imeli," pravi trener Bergant, ki bo dokončno ekipo v dogovoru s trenerjem Petrom Penom obelodanil v četrtek.

Ne spreglejte