Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
12. 2. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus skoki Saporo

Nedelja, 12. 2. 2017, 11.45

6 let, 6 mesecev

Odziv po nedeljski tekmi v Saporu

Peter Prevc zadovoljen z izkupičkom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Foto: Sportida

Osrednji junak nedeljske tekme v Saporu je postal Poljak Kamil Stoch. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc, ki je sobotni zmagi dodal šesto mesto. Japonsko skakalno prizorišče je spet postreglo z nepredvidljivim vremenom, zaradi katerega je bilo na trenerski tribuni čutiti nelagodje, skakalci pa niso vedeli, kaj jih čaka v zraku. 

Preberite še:
Za Petra Prevca se je ponovila zgodovina

Saporo se je še enkrat izkazal za prizorišče, ki je pogodu našemu skakalcu Petru Prevcu. V soboto je zmagal in se drugič v sezoni uvrstil na stopničke, potem ko je na prvi postojanki v Kuusamu po padcu stopil na tretjo stopničko odra za zmagovalca.

Po lanski Planici se je tako spet razveselil zmage, kar je bil dober obet za nedeljo, ko se je veter igral s skakalci. Nekateri so dobili prave pogoje, drugi malo slabše, a so bili na koncu na vrhu le tisti, ki so v najboljši formi. Zmagal je prvi mož te zime Kamil Stoch, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Nemec Andreas Wellinger in Avstrijec Stefan Kraft, ki sta kraljevala pretekli konec tedna na letalnici v Oberstdorfu.

"Zadovoljen sem s tem, kako sem jo odnesel. Tudi s prikazanimi skoki sem zadovoljen."

"Zadovoljen sem s tem, kako sem jo odnesel. Tudi s prikazanimi skoki sem zadovoljen. Zlasti drugi je bil res tisti, ki jih skakalec išče." | Foto: Getty Images "Zadovoljen sem s tem, kako sem jo odnesel. Tudi s prikazanimi skoki sem zadovoljen. Zlasti drugi je bil res tisti, ki jih skakalec išče." Foto: Getty Images Najstarejši od bratov Prevc je bil v nedeljo šesti in ponovil lanski dosežek iz Sapora, potem ko je bil takrat v soboto in nedeljo prav tako prvi in šesti. Do točk sta skočila še Domen Prevc (20.), ki je v nedeljo spremenil počep, saj je imel prejšnja dneva ogromno težav, in Jernej Damjan (24.). Preostala četverica, Jurij Tepeš, Cene Prevc, Anže Lanišek in Anže Semenič, je bila prekratka za vstop v najboljšo trideseterico.

"S tekmo sem zelo zadovoljen, glede na to, kako se je razpletla in koliko težav s pogoji je imelo ogromno fantov. Zadovoljen sem s tem, kako sem jo odnesel. Tudi s prikazanimi skoki sem zadovoljen. Zlasti drugi je bil tisti, ki jih skakalec išče. Danes sem že v prvem skoku pazil na to, da ne bom naredil iste napake kot včeraj v poskusnem, in nekako se je izšlo. Res pa je tudi, da sem včeraj v poskusni seriji skakal z dresom za trening. Danes sem že za kvalifikacije oblekel tekmovalni dres, ker ob spremenljivih pogojih nikoli ne veš," je imel Peter po tekmi razlog za zadovoljstvo, saj mu je Japonska spet dala dodatnega vetra v jadra. 

Preberite še:

Kaj se je dogajalo ob sobotni zmagi Petra Prevca
Petru Prevcu za konec suše ni pomagal suši
Goran Janus​ odločno zavrnil Nemce #sobotniintervju

 

"O razmerah nima smisla razmišljati. Osredotočen moraš biti na svoj nastop."

Pri Domnu Prevcu so v nedeljo spremenili počep in naredil je napredek, potem ko je imel v petek in soboto ogromne težave. | Foto: Sportida Pri Domnu Prevcu so v nedeljo spremenili počep in naredil je napredek, potem ko je imel v petek in soboto ogromne težave. Foto: Sportida Veter je skakalcem vseskozi pihal v prsi, vendar je bil recimo v drugi seriji razpon od 0,16 pa vse do 2,4 metra na sekundo, kolikor je pihalo Poljaku Macieju Kotu, ki se je v soboto skupaj s Prevcem veselil krstne zmage v svetovnem pokalu.

"Neko grobo oceno dobiš, ampak še vedno zaupaš v to, da te bo žirija spustila v poštene pogoje. Moraš razmišljati pozitivno, da bodo pogoji mogoče celo malo na tvoji strani, zato se lahko osredotočiš na svoj nastop. Pri zadnjih sedmih skakalcih pred tabo pa sploh ne veš, kakšni pogoji so v zraku, dobri ali slabi. O tem nima smisla razmišljati. Osredotočen moraš biti na svoj nastop," je o tem, kako skakalci na vrhu zaletišča doživljajo nepredvidljivost razmer, dejal Peter.

Janus: Če nisi imel pogojev, je bilo čutiti nelagodje

"Če nisi imel pogojev, je bilo čutiti nelagodje. Vsak trener je potarnal pri sebi in to je bilo tudi vse. Na naslednjih tekmah v Južni Koreji si želimo, da naberemo čim več novih točk svetovnega pokala." | Foto: Sportida "Če nisi imel pogojev, je bilo čutiti nelagodje. Vsak trener je potarnal pri sebi in to je bilo tudi vse. Na naslednjih tekmah v Južni Koreji si želimo, da naberemo čim več novih točk svetovnega pokala." Foto: Sportida V takšnem vremenu je težko tudi trenerjem na tribuni, od koder zamahnejo skakalcem za spust po napravi. Ne vedo namreč, kaj se lahko v zraku v hipu spremeni, zato je bila nedeljska tekma na  trenerski tribuni bolj stresna kot prva. Glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus je ob tem dejal: "Če nisi imel pogojev, je bilo čutiti nelagodje. Vsak trener je potarnal pri sebi in to je bilo tudi vse. Na naslednjih tekmah v Južni Koreji si želimo, da naberemo čim več novih točk svetovnega pokala."

Skakalci se bodo torej zdaj preselili v Pjongčang, kjer bodo prihodnje leto olimpijske igre, letos pa bodo imeli skakalci tam generalko.

Slovenska zasedba bo tudi v tem korejskem skakalnem središču štela sedem članov, Janus pa upa, da se bo krog slovenskih orlov pri nabiranju točk v sredo in četrtek razširil – v torek bodo še kvalifikacije.

Po prihodu iz Koreje bodo skakalci misli povsem usmerili k nordijskemu svetovnemu prvenstvu, ki se bo v Lahtiju na Finskem začelo 22. februarja.

Preberite še:

Petra Slatnarja zanima le najboljše #intervju
Preverite svoje znanje o slovenskih zimskih športnikih in si prislužite nagrado #kviz
 

Ne spreglejte