Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
16. 12. 2014,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc skoki

Torek, 16. 12. 2014, 14.00

8 let

Peter Prevc še nikdar ni bil tako dober

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za skakalci je že skoraj četrtina celotne sezone, naš najboljši posameznik Peter Prevc pa pridno zbira točke za svetovni pokal. Verjetno tudi on pričakuje, da se mu bo enkrat le povsem odprlo.

Če primerjamo izkupiček Petra Prevca po sedmih tekmah pretekle in letošnje sezone, vidimo občutno razliko. Letos se lahko pohvali že s 323 točkami, kar mu še nikdar v karieri ni uspelo, lani pa jih je imel v tem času na svojem računu vsega 102. Po odličnem nadaljevanju je tudi premierno oblekel celo rumeno majico, s katero se je na koncu lahko pohvalil Poljak Kamil Stoch.

Petru se je pretekli konec tedna v Nižjem Tagilu ponujala priložnost, da spet obleče majico najboljšega, saj sta manjkala do sobote vodilna Roman Koudelka in Simon Ammann, a se ni povsem spoprijateljil s skakalnico v Rusiji in imel nekaj težav, kar poudarja tudi sam: "Nisem bil najbolj zadovoljen s skoki, ker so se mi napake pojavljale že od petka naprej. Nato sem do sobote naredil napredek, z nedeljsko tekmo pa spet ne morem biti zadovoljen."

V nedeljo je veter krojil razplet pri vrhu, Prevca pa je po sobotnem petem poneslo do devetega mesta: "Čutil sem, da je bil veter v zraku neenakomeren. Nekaj sem imel vetra od zadaj, spodaj pa vzgornik. Zato sem dobil tudi toliko odbitka pri točkah, vendar sem prišel v drugi del leta s premalo višine, da bi me poneslo dlje."

Suka se okoli rumene majice

Tudi sam si želi, da bi bili njegovi skoki bolj konstantni, kar poudarja že celotno zimo, saj bi ga ti pripeljali do uvrstitev, ki bi zadovoljile njegove najvišje apetite. Je pa pri skokih tako, ko prideš enkrat v ritem, lahko nanizaš številne vrhunske rezultate drugega za drugim, kar mu je izvrstno uspelo v zadnji sezoni, v kateri je bil od januarja naprej odličen.

Strokovnjaki so ga že pred sezono in ga tudi zdaj uvrščajo v ožji krog kandidatov za osvojitev velikega kristalnega globusa, ki je trenutno provizorično v rokah Andersa Fannemela. Norvežan ima pred drugouvrščenim Nemcem Severinom Freundom 69, pred tretjim Prevcem pa 107 točk prednosti.

"Zadovoljen sem z doseženim na začetku sezone. Pred začetkom te sem si rekel, da bi bil rad boljši kot leto dni poprej," je še dejal naš prvi mož skakanja, ki ga do konca sezone svetovnega pokala čaka še dolgih 25 posamičnih tekem – v Engelbergu prihajajoči konec tedna bodo na četrtini.

Ne spreglejte