Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 1. 2015,
14.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 28. 1. 2015, 14.31

8 let

Peter Prevc se ne bi branil, da bi se veselil obeh jubilejev hkrati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagi v Saporu in povratku v domovino se je najboljši slovenski skakalec Peter Prevc še zadnjič spomnil uspeha na Japonskem, nato pa v celoti obrnil list proti Nemčiji.

Pretekli konec tedna je Peter Prevc v Saporu skočil do četrte posamične zmage v svetovnem pokalu, dan pozneje pa je s tretjim mestom spet stal na zmagovalnem odru. Od vseh slovenskih skakalcev je trenutno na četrtem mestu po številu zmag. Pred njim so Primož Peterka s 15, Primož Ulaga z devetimi in Robert Kranjec s petimi zmagami v svetovnem pokalu. O lovu na tiste, ki so na lestvici pred njim, je v svojem slogu dejal: "Zmag bom imel toliko, kolikor si jih bom prislužil."

Stati na odru za zmagovalce se je zdaj že dodobra navadil, saj je bil že 19-krat v družbi najboljših. "Večkrat, ko si na stopničkah, hitreje grejo ti uspehi mimo tebe in se lažje pripravljaš na novo skakalnico. Ni velike evforije. Ko je konec razglasitve in kontrole, že razmišljaš naprej," je povedal najstarejši od bratov Prevc, ki o jubileju petih zmag in 20 stopničk, ki se mu približuje, pravi: "Lepo bi bilo, če bi dosegel oboje skupaj. Ključno je, da ostanem osredotočen na skoke. Ti posledično prinesejo dobre uvrstitve in stopničke. Ne želim preveč razmišljati o številkah."

Tudi naslednja postojanka svetovnega pokala v Willingenu je bila zanj v preteklosti že srečna. Lani je kot tretjeuvrščeni stal na stopničkah, leto dni prej pa je z reprezentančnimi kolegi osvojil ekipno tekmo. Sicer pa je bil še dvakrat uvrščen med najboljšo peterico, kar je dober obet pred tem koncem tedna, ko bosta na sporedu dve posamični, prva že v petek, in ekipna preizkušnja.

Willingen, kraj, ki ga ima Peter v lepem spominu

"Skakalnica v Willingenu mi je v prejšnjih letih ustrezala. Malce je večja in nekoliko spominja na velikanko, zato moraš biti pri odskoku nekoliko bolj agresiven in nato v fazi leta več delati," se je Peter ozrl proti nemškemu skakalnemu središču.

V skupnem seštevku je po Japonski drugi skakalec in za vodilnim Stefanom Kraftom zaostaja za vsega 83 točk. Počasi se bo začela tista zadnja srborita bitka za laskavo lovoriko, ki bi jo jasno tudi Peter imel v svoji vitrini: "Vsak mi vrže naprej to temo, zato je več na tapeti v zadnjem času, vendar bo treba najprej dobro skakati."

Dobro pa je na olimpijskem festivalu evropske mladine mladih (OFEM) skakal tudi njegov najmlajši brat Domen, ki je osvojil srebrno medaljo, tudi on pa je zelo vpet v smučarske skoke. "Očitno smo lepo razporejeni, da nista dva hkrati prišla na OFEM. Sicer pa Domen nadaljuje tradicijo," se je zasmejal Peter.

Ne spreglejte