Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 2. 2015,
20.45

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Peter Prevc Peter Prevc svetovno prvenstvo Falun Goran Janus

Natisni članek

Sobota, 21. 2. 2015, 20.45

1 leto, 4 mesece

Peter Prevc: Očitno me šola prejšnjega tedna še ni dovolj stala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Prva preizkušnja na svetovnem prvenstvu je za slovenskimi skakalci. Izkupička se ne veselijo, saj so pričakovali več, misli pa so usmerili že proti tekmi mešanih ekip.

Glavni trener Goran Janus si je pred sezono zadal cilj za svetovno prvenstvo: eno uvrstitev do šestega, ena do 15. in ena do 30. mesta. Dva sta bila uresničena, saj so bili Peter Prevc 13., Nejc Dežman 20. in Jernej Damjan 23. Manjkala je tista pika na i, da bi bil nekdo konkurenčen za medalje.

"Ne, sploh ne. Ta skakalnica ni dopuščala manjših napak, kaj šele večjih. Mi smo jih delali preveč, rezultat je temu primeren," je na vprašanje, ali je razočaran zaradi neizpolnjenega cilja, odgovoril glavni trener slovenskih skakalcev <>Goran Janus.

Nato se je obrnil proti skokoma Prevca, ki je v Falunu branil bronasto medaljo iz Val di Fiemmeja: "Te stvari se pri Petru dogajajo na treningih. Tekme je odskakal, skozi celotno sezono je delal napake. Nič hudega, jutri je nova tekma."

"Poskušal sem izsiliti rezultat in se ni izšlo"

Najbolj razočaran je bil jasno Peter, ki si je želel dobrih skokov, a se s skakalnico ni spoprijateljil. Povzročala mu je veliko preglavic, davek pa je nato plačal na tekmi: "Kaj pa vem ... Na nobenem treningu nisem prikazal skoka, da bi lahko bil zadovoljen z njim. Nekako se s skakalnico nisva ujela, kot bi se morala. Prvi skok, ki sem ga tu prikazal, je bil še najboljši. Imel sem šesti rezultat. Rekel sem si, da bo treba skočiti na oder. Poskušal sem izsiliti rezultat in se ni izšlo."

Zavedal se je, da bodo razlike med najboljšimi majhne, zato prostora za napake ni bilo: "Ko so razlike majhne, pomeni, da si hitro lahko 13., kot sem bil jaz, ali pa si hitro drugi ali tretji. Očitno me šola prejšnjega tedna še ni dovolj stala, da ne smem napadati v drugi seriji, ampak da se moram umiriti in zaupati samemu sebi."

S tem je naš najboljši skakalec mislil na polete v Vikersundu, kjer je v drugi seriji "poletel" le 110 metrov.

Današnjo tekmo bo moral hitro pozabiti in se pripraviti na nedeljski boj, ko bo skakal v tekmi mešanih ekip.

Ne spreglejte