SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peklo ni le zaradi mraza, temveč tudi klofut

4

termometer

Druga zaporedna točkovna ničla v Lake Louisu je v slovenski smukaški tabor vnesla kar nekaj slabe volje, a po drugi strani tudi odločnosti pred tekmami v Beaver Creeku.

Novi glavni trener ekipe za hitri disciplini Peter Pen je po sobotnem smukaškem debaklu v Lake Louisu, kjer se je kvartet Slovencev s skupnim zaostankom debelih štirinajstih sekund in pol zvrstil med 55. in 62. mestom, prvi dvignil glavo in prevzel odgovornost. Dokaj jasno je namignil, da so se v slovenskem taboru dodobra ušteli pri oceni snežne podlage in posledično uporabi maže smuči. Slovenski kvartet v postavi Andrej Šporn, Martin Čater, Rok Perko in Klemen Kosi naj bi se na progo podal z nekonkurenčnimi smučmi, kar bi lahko sklepali tudi po analizi tekme. Iz te je razvidno, da so Slovenci kot po pravilu zaostajali na vseh odsekih proge.

"Vem, da so fantje bistveno boljši in bodo to tudi pokazali," je dajal Pen, ki pa obliža na sobotno rano ni dočakal na nedeljskem superveleslalomu. Tam se je zgolj nadaljevala zgodba o slovenski nekonkurenčnosti v tej disciplini, v glavnih vlogah pa sta bila to pot Kosi in Perko. Oba sta kmalu po nastopu, ki so ga zaznamovale tudi ekstremno nizke temperature, zaradi katerih je tekmovalce peklo na nezaščitenih delih obraza, misli že preusmerila proti drugi postaji severnoameriške turneje, proti Beaver Creeku v ameriški zvezdni državi Kolorado.

"Rezultati bodo prišli. Morajo!"

S pekočo bolečino, resda bolj zaradi rezultatske klofute kot pa mraza, se je na svoj osebni praznik (dopolni je 33 let) iz Kanade v ZDA selil tudi prvi adut ekipe Andrej Šporn. Krivcev ni želel iskati v serviserjih in trenerjih, temveč je poudaril, da ga bolj zanima nova priložnost za kakovosten rezultat, s katerim bi pravzaprav osmislil tudi vse finančne izdatke za verjetno najbolj kakovostne poletne priprave v zadnjih letih. "Po eni strani sem nov list obrnil že v soboto zvečer, po drugi pa se ne morem znebiti občutka zamujene priložnosti. Najbolj me boli dejstvo, da sem na treningu, ki sem ga končal na 12. mestu, po svojem občutku smučal veliko slabše kot na tekmi. Rezultat poznate," je z glavo zmajeval pregovorno borbeni Kranjskogorčan.

Slovensko peterico, v kateri je ob omenjenih tudi rekonvalescent Boštjan Kline, nova naloga čaka že v torek, ko bo na prvem od treh uradnih treningov preizkusila znamenito progo Ptice roparice v Beaver Creeku. "Zase trdim, da sem se sposoben zavihteti vsaj med najboljšo petnajsterico, če ne celo višje. A zaradi zadnjih rezultatov in štartnega izhodišča želim biti nekoliko previden in v ciljih postopen. A dobro pripravljenost nameravam potrditi. Rezultati bodo prišli. Morajo," sam sebe spodbuja Šporn, zavedajoč se dejstva, da bolj kot dobre notranje občutke v tem trenutku potrebuje predvsem točke svetovnega pokala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin