Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 1. 2012,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

biatlon Klemen Bauer Jakov Fak Jakov Fak Janez Marič

Sobota, 7. 1. 2012, 11.11

8 let

Peifferjev prvenec v Oberhofu, Bauer 10.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski biatlonec Klemen Bauer je na šprinterski preizkušnji na 10 km za točke svetovnega pokala v nemškem Oberhofu zgrešil le enkrat in končal na desetem mestu. Zmagal je domačin Arnd Peiffer.

Drugo mesto je osvojil Francoz Simon Fourcade (+1,1/0), tretje pa Rus Jevgenij Ustjugov (+4,8/0).

Ostala četverica Slovencev se ni uvrstila med dobitnike točk. Janez Marič (+2:16,1/3) je osvojil 51., Vasja Rupnik (+2:21,8/3) 55., Jakov Fak (+2:28,8/6) 60., Simon Kočevar (+3:38,7/3) pa 80. mesto.

Že pred tekmo je bil Bauer dobro razpoložen in prepričan, da mu bo uspel dober nastop. Še posebej sproščeno je razmišljal o svoji strelski predstavi, ki jo je kasneje z le eno zgrešeno tarčo v položaju stoje tudi v veliki meri uspešno uresničil. Že prvi tekaški časi so razkrivali, da je tudi na progi dovolj hiter za dober izid ob koncu tekme.

"Tekma se je odvijala skladno z mojo predstavo o uspešnem nastopu. Predvsem sem želel biti čim bolj sproščen in taktično preudarno odteči na progi, saj so proge v Oberhofu ene izmed tehnično najbolj zahtevnih. Prvi krog sem še tipal svoje dnevno počutje in ker sem videl, da mi gre odlično, sem pospešil do konca. Pred streliščem sem popuščal tempo in se poskušal osredotočati na popoln strelski izkupiček, kot mi v zadnjem obdobju uspeva tudi na treningih. Ena zgrešena tarča še ne pomeni stoodstotnega uspeha in zavedam se, da bo potrebno to še nadgraditi, predvsem pa čimbolj pozabiti na čase, ko sem na sprintih puščal nepokrite po tri ali štiri tarče. S tem dosežkom sem se uvrstil na tekmo s skupinskim startom in izpolnil tudi enega od svojih vmesnih ciljev," je svoj nastop ocenil Bauer.

Še posebej je slovensko ekipo presenetila slaba strelska predstava Faka: "Tudi sam sem razočaran nad streljanjem. Nimam prave razlage za zgrešene strele, bojda so bili vsi zelo visoki. Naredil sem korekcijo na veter, megla se je dvignila in morda gre prav tu iskati razloge za neuspešno streljanje predvsem v položaju leže. Tek je bil odličen, imel sem dobre pogoje, zato je prav škoda, da se mi je to zgodilo prav danes, ko sem imel še posebej dobre možnosti za dober nastop. Ne smem pustiti, da bi me to potrlo in morda sem prav zaradi tega sedaj še bolj motiviran za jutrišnjo tekmo s skupinskim štartom."

V nedeljo bosta v Oberhofu tekmi s skupinskim startom. Ob 13.30 bodo na 12,5 km nastopile ženske, ob 15.30 pa moški na 15 km. Slovenijo bodo v biatlonskih bojih med tridesetericama najboljših zastopali Teja Gregorin pri ženskah in Fak ter Bauer pri moških.

Ne spreglejte