Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 3. 2019,
18.10

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

17

Natisni članek

Planica Planica skoki Borut Pahor

Četrtek, 21. 3. 2019, 18.10

5 let

Borut Pahor na svetovni dan poezije

Predsednik se je poklonil Planici in sprostil, najboljšega ima Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

17

Borut Pahor | Borut Pahor je Planici za 50. rojstni dan letalnice posvetil odo. | Foto Vid Ponikvar

Borut Pahor je Planici za 50. rojstni dan letalnice posvetil odo.

Foto: Vid Ponikvar

Svetovni dan poezije je v Planici zelo odmeval. Dobesedno. Ne le v zraku, kjer so velemojstri s smučkami v četrtek leteli tako dovršeno, da je njihov slog spominjal na poezijo, ampak tudi iz velikih zvočnikov glasbenega odra, kjer si je dal duška slovenski predsednik Borut Pahor.

Timi Zajc
Sportal Neverjetni Kobajaši, Zajc in Domen navduševala, starejši Prevc se je rešil padca

Veliki ljubitelj in podpornik športnih dogodkov v Sloveniji je malce po koncu kvalifikacij, kjer si je nastop na petkovi tekmi zagotovilo kar devet slovenskih orlov, nagovoril množico.

V njej so prevladovali mlajši ljubitelji smučarskih poletov, ki so nestrpno čakali na glasbeno točko priljubljenih slovenskih raperjev Nipkeja in Challeta Salleta. Ko jih je pozdravil slavnostni gost, predsednik Slovenije Borut Pahor, so bili deležni še ene kulturne točke. Predsednik jim je, kot se za svetovni dan poezije spodobi, predstavil pesem. Naslovil jo je Oda Planici.

Oda Planici

Naša Planica je kot potica, vsaj enkrat na leto jo vzamem za sveto.

Tu navijamo za naše fante, za naše zlate reprezentante.

Peter Prevc je hud model, ki vražje skače in leti, da smo radostni vsi.

Robi Kranjec žal zdaj končuje, a novi rod že načrte snuje.

Vsem orlom gre velika hvala, ker so naša čast in slava.

Mi zastavo vihtimo, zmag se srečni veselimo, tu se drugo leto spet dobimo.

Slovenski predsednik je velik ljubitelj športnih dogodkov na sončni strani Alp. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski predsednik je velik ljubitelj športnih dogodkov na sončni strani Alp. Foto: Vid Ponikvar

Ko je z velikim navdušenje prebral Odo Planici, ga je mlajše občinstvo nagradilo z bučnim aplavzom, predsednik pa se je tako sprostil, da se je od njih poslovil z besedami, ki spadajo v vsakdanje besedišče najstnikov. "Okej, modeli. Lepo se imejte. Živjo. Uživajte," je dejal vsakoletni gost planiške prireditve, ki je kvalifikacije spremljal z nepogrešljivim rekvizitom, veliko slovensko zastavo. Ponosno jo je vihtel na drogu in dodal kamenček v mozaik prikupne kulise, poustvarjene s tisoč in več slovenskimi zastavami.

Jurij Tepeš
Sportal Jurij Tepeš preživlja nočno moro in razmišlja o koncu kariere

Nagrada gre na Štajersko

Najlepši transparent so ustvarili učenci in učenke OŠ Angela Besednjaka iz Maribora. | Foto: Rok Plestenjak Najlepši transparent so ustvarili učenci in učenke OŠ Angela Besednjaka iz Maribora. Foto: Rok Plestenjak Ni manjkalo niti navijaških plakatov in transparentov, pri katerih so se mladi izdatno potrudili, saj jim je dodatno motivacijo dajal nagradni izbor. Med vsemi prijavljenimi osnovnimi šolami je žirijo najbolj navdušil navijaški plakat osnovne šole, 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji, ki jih podeljujejo Slovenske železnice, so osvojili učenci Osnovne šole Angela Besednjaka iz Maribora.

Na njihovem plakatu je pisalo: "Po pokrajini lepotica, po rekordih kraljica. Vse najboljše, Planica." S tem so mladi Štajerci posrečeno čestitali 50-letnici Letalnice bratov Gorišek in si prislužili nagrado.

Četrtek je pod Poncami že tradicionalno v znamenju šolarjev. Letos jih je v slovensko meko smučarskih skokov prispelo kar 13 tisoč in pripravilo prvovrsten športni dogodek, ki mu je bilo naklonjeno tudi vreme.

Navdušenje mladih športnih navdušencev v dolini pod Poncami | Foto: Vid Ponikvar Navdušenje mladih športnih navdušencev v dolini pod Poncami Foto: Vid Ponikvar

Sonce je na svetovni dan poezije še bolj razgrelo srca, zvezdniki iz vrst smučarskih letalcev so bili deležni velikega izliva navdušenja, prednjačili so zlasti mlajši lovci in lovke na spominske fotografije in avtograme. Ni kaj, športna poezija, ena najlepših vrlin planiškega spektakla.

Ne spreglejte