Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
23. 1. 2015,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žan Košir Rok Marguč Rok Flander Tim-Kevin Ravnjak

Petek, 23. 1. 2015, 13.10

8 let

Pa jo ima, srebrni Košir dopolnil zbirko v "slovenskem" Lachtalu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski deskar Žan Košir je v Lachtalu osvojil srebrno medaljo v paralelnem veleslalomu in svojo bero uspehov dopolnil še z medaljo s svetovnih prvenstev, ki jo je do zdaj pogrešal.

Dobitnik dveh olimpijskih odličij iz Sočija Žan Košir je na svojem petem svetovnem prvenstvu osvojil prvo tako želeno medaljo. Ob podpori številnih slovenskih navijačev, ki so z vzklikanjem "Žan Košir, Žan Košir!" preglasili vse preostale, se je brez težav prebil do velikega finala, kjer pa je z manjšo napako v spodnjem delu proge omogočil zmago in zlato medaljo Rusu Andreju Soboljevu.

"Lezem vse višje. Nekaj sem si moral pustiti še za prihodnje sezone, da mi bo lažje. Načeloma sem zelo zadovoljen s tekmo, po drugi strani pa zmaga ni bila daleč. Napake so bile tiste, ki so me danes pokopale, bom pa zato toliko bolj 'jezen' na naslednji tekmi svetovnega pokala," je dejal slovenski junak dneva, ki je po slabšem počutju pred slalomom, kjer je končal na petem mestu, tokrat zbral potrebne moči: "Vsak dan sem se bolje počutil. Dodaten dan počitka mi je pomagal, da sem bil danes veliko bolj svež. V izločilnih bojih sem sestavil tiste vožnje, ki so bile zanesljive, ne pa najboljše. Vseeno je bilo tokrat to dovolj za srebrno medaljo."

Marguč je želel več, a je z medaljo v slalomu izpolnil cilj

Junak slalomske preizkušnje Rok Marguč je po petem času kvalifikacij v osmini finala naletel na dvakratnega olimpijskega prvaka Vica Wilda. Rus je bil premagljiv, a je Celjan v zadnjem delu naredil manjšo napako in za sedem stotink sekunde zgrešil napredovanje ter končal na 11. mestu. "Najbolj razočaran sem, ker so spremenili modro progo in jo naredili hitrejšo. To je bilo očitno, saj je napredovalo veliko tekmovalcev, ki so bili slabši v kvalifikacijah. Želel sem si še ene lepe uvrstitve, ampak medaljo imam. Eden od razlogov za slabši rezultat je bila tudi utrujenost po slalomski tekmi, saj sem bil slabše skoncentriran in manj pri stvari," je dejal Marguč, ki že komaj čaka domačo tekmo na Rogli, ki bo na sporedu 31. januarja.

Flander kljub izidu sezone razočaran

Rok Flander je z osmim mestom dosegel najboljšo uvrstitev po olimpijskih igrah, v letošnji sezoni je bil daleč od izločilnih bojev, a kljub temu ni kazal zadovoljstva. "Nisem zadovoljen, ker imam slab občutek. Samo eno vožnjo sem odpeljal tako, kot znam, in to je bila druga kvalifikacijska, preostalo je bilo porazno. Pozna se, da sem zamenjal opremo in zaradi poškodbe pozneje začel sezono. Boli, ker vem, da bi lahko," je dejal Flander, ki je v osmini finala izločil najhitrejšega iz kvalifikacij Edwina Corattija. Dodal je, da že na Rogli pričakuje več dobrih voženj, saj so njegove nove deske primernejše za tamkajšnje terene.

Tim Mastnak je solidno opravil s prvo kvalifikacijsko vožnjo, v drugi pa je naredil veliko napako in končal na 30. mestu. Prepočasna za finale je bila tudi Gloria Kotnik, edina slovenska predstavnica med dekleti, kjer je zmago slavila domača veteranka Claudia Riegler. Avstrijka, ki je stara že 41 let, ima zdaj cel komplet medalj s svetovnih prvenstev. V La Molini je leta 2011 namreč osvojila srebro in bron. V velikem finalu je premagala Rusinjo Aleno Zavarzino, bron pa je osvojila Japonka Tomoka Takeuči.

Ne spreglejte