Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
9. 1. 2014,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Četrtek, 9. 1. 2014, 18.38

8 let

Optimistični toni iz tabora Tine Maze

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tina Maze in Andrea Massi sta tudi uradno naznanila, da je Walterja Ronconija v trenerski ekipi nasledil Mauro Pini, za katerim je tudi že prvi delovni dan.

Dan po tem, ko je medijski duh ušel iz stekleničke in so spletne strani preplavili zapisi o 49-letnem švicarskem trenerju Mauru Piniju kot novi okrepitvi v strokovnem štabu ekipe Tine Maze, je spremembo uradno naznanil tudi Andrea Massi.

"Vse stvari v ekipi se dogajajo zaradi in okoli tekmovalke, saj je prioriteta to, kar potrebuje za rezultat. Morda je bila spomladi moja odločitev napačna, pa ne zato, ker bi bil Walten Ronconi slab trener, temveč zato, ker ni bil primeren za tako ekipo, kot smo mi, in za cilje, ki smo si jih zastavili. Tudi Walter se je strinjal, da je treba nekaj narediti, tako da je bila odločitev obojestranska. Morda smo kot ekipa v razmišljanju zelo napredni, saj se vedemo kot v drugih športih, kjer menjajo trenerje, kadar so spremembe potrebne. To je normalen proces v športu," je slovo trenerja Ronconija v uradni izjavi pospremil Massi.

Prvi znaki sodelovanja pozitivni

Mauri Pini, s katerim je Tinin tabor sodeloval že pred leti, ko se je povezoval z ekipo Lare Gut, je že opravil tudi prvi delovni dan z dvojnim programom. Uradnemu treningu smuka v Zauchenseeju, ki ga je Mazejeva končala s tretjim časom, a enimi zgrešenimi vrati, je namreč sledila še slalomska vadba. V obeh primerih se je Črnjanka dobro odzvala na prisotnost novega moža v ekipi.

"Odzvala se je dobro, takoj sem tudi sam začutil dobro energijo. V slalomu se je Tina takoj postavila v pravilen položaj, kar dokazuje, da trenerju zaupa. Tudi sam sem na terenu z Maurom deloval sinergično," je bil zadovoljen Massi, ki je novinca v ekipi označil za človeka z znanjem na vseh področjih, ki so potrebna za vrhunsko smučanje.

Ne spreglejte