Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
30. 1. 2018,
15.37

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Natisni članek

Meta Hrovat Pjongčang 2018

Torek, 30. 1. 2018, 15.37

6 let, 8 mesecev

Olimpijski nastop Hrovatove ni ogrožen

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,95

Obetavna slovenska smučarka Meta Hrovat, ki je v soboto navdušila s prvo uvrstitvijo na stopničke svetovnega pokala, je padla na veleslalomu mladinskega svetovnega prvenstva, a kljub uvodni zaskrbljenosti ni staknila večje poškodbe.

Meta Hrovat | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sanje o novi kolajni na mladinskem svetovnem prvenstvu so se za Meto Hrovat končale že po prvi veleslalomski vožnji. Še ne 20-letna Kranjskogorčanka se je ob padcu udarila v količek, a se po zagotovilih iz slovenskega tabora kljub bolečinam v golenici ni resneje poškodovala. Njen nadaljnji program, ki vključuje tudi prvi nastop na olimpijskih igrah, kjer bo zaradi tretjega mesta na zadnjem veleslalomu v Lenzerheideju pod posebnim drobnogledom, tako ni ogrožen.

Nova mladinska svetovna prvakinja pa je postala Avstrijka Julia Scheib, ki je za 13 stotink sekunde ugnala rojakinjo Katharino Liensberger, do brona pa je prišla Finka Riikka Honkanen.

Poleg Hrovatove je odstopila tudi Andreja Slokar, tako da sta bili iz slovenskega tabora uvrščeni le 17-letni Neja Dvornik (32. mesto) in Žana Ciglič (45.).

Ne spreglejte