SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Olajšanje za Morgensterna po grozovitem padcu

4

termometer

Na veliko veselje se je stanje avstrijskega skakalca Thomasa Morgensterna po grozljivem padcu izboljšalo. Zapustil je intenzivni oddelek. Sprva se ni mogel spomniti, kdo je osvojil novoletno turnejo.

Petkov padec na treningu na letalnici na Kulmu je šokiral svetovno javnost. Thomas Morgenstern je takoj po odskoku z mize začel loviti ravnotežje v zraku. Padec je bil neizbežen. Nekoliko preveč je bil agresiven, kar je povzročilo, da je grdo padel na doskočišče letalnice.

Nekateri so pomislili tudi na najhujše, a se k sreči iz ure v uro njegovo stanje izboljšuje. "Možganska krvavitev ne povzroča več strahu. Tudi stanje v pljučih se je izboljšalo. Zelo sem zadovoljen. Morgenstern ni več na intenzivni negi," je veselo novico na novinarski konferenci sporočil zdravnik v salzburški bolnišnici Josef Obrist.

Svoje je dodal tudi anesteziolog Wolfgang Völckl: "Zdravljenje poteka zelo dobro, čeprav je Morgenstern utrpel močan udarec. Stanje v glavi bi se mu lahko poslabšalo, a se na srečo ni. Zelo sem zadovoljen, kako poteka zdravljena."

Avstrijskega skakalca, ki je za kratek čas izgubil spomin, je obiskal v bolnišnici tudi glavni trener Alexander Pointner: "Za nas je bil zelo težek konec tedna. Vesel sem, da se stanje Morgensterna izboljšuje. Pogovarjal sem se z njim. Ni se mogel spomniti, kdo je osvojil novoletno turnejo. Zdaj ponovno ve. Thomas Diethart (zmagovalec turneje, op.p.) ga je prav tako obiskal v bolnišnici. Videl je tudi svoj padec. To spada na pot do ozdravitve. Zdaj je čas za rehabilitacijo, nato pa se bomo pogovarjali o njegovi prihodnosti."

Morgenstern bo do konca tedna ostal v Salzburgu, nato pa ga bodo pripeljali v Celovec, kjer bo nadaljeval rehabilitacijo. Kot poročajo iz avstrijskega tabora, bo čez približno 14 dni več jasno, kako se bo zanj končala letošnja sezona in kako bo z nadaljevanjem kariere.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin