Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2019,
15.54

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

smučarski skoki Klingenthal Fis Lahti Ruka

Četrtek, 12. 12. 2019, 15.54

4 leta, 4 mesece

smučarski skoki

Po treh letih spet tja, kjer je zadnji slavil Domen Prevc. Odpadla tekma bo v Lahtiju.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Domen Prevc | Skakalci bodo konec tedna po treh letih točke svetovnega pokala spet lovili v Klingenthalu, kjer je na zadnji tekmi 4. decembra 2016 zmagal Domen Prevc. | Foto Sportida

Skakalci bodo konec tedna po treh letih točke svetovnega pokala spet lovili v Klingenthalu, kjer je na zadnji tekmi 4. decembra 2016 zmagal Domen Prevc.

Foto: Sportida

Smučarji skakalci in skakalke se po letu 2016 spet vračajo v nemški Klingenthal, kjer je zadnji zmagovalec tekme za svetovni pokal postal Domen Prevc. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je danes potrdila, da bo odpadla tekma iz Ruke na sporedu 28. februarja v Lahtiju. 

Četrta postaja svetovnega pokala za smučarske skakalce bo konec tedna Klingenthal, ki se je v koledar vrnil po dveh sezonah posta. Na nemškem prizorišču je bila tekma najvišje ravni za skakalce nazadnje 4. decembra 2016, ko je eno od svojih petih individualnih zmag svetovnega pokala slavil Domen Prevc

Skakalce v Klingenthalu v petek čakajo kvalifikacije (15.45) za nedeljsko posamično tekmo (16.00), v soboto pa bodo opravili z ekipnim preizkusom (16.00). Gorazd Bertoncelj bo računal na Anžeta Semeniča, Tilna Bartola, Roka Justina, Domna Prevca, Petra Prevca, Timija Zajca in Anžeta Laniška.

Prvič bodo na tem prizorišču v sklopu svetovnega pokala tekmovala tudi dekleta. V petek bodo imela kvalifikacije (17.30), tekma bo  v soboto ob 11.45. Slovenske barve bodo branile Katra Komar, Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Nika Križnar in Ema Klinec.

Če bodo držale vremenske napovedi, se v Nemčiji obeta prava vetrovna loterija.  

Odpadlo tekmo iz Ruke bodo nadomestili v Lahtiju.  | Foto: Reuters Odpadlo tekmo iz Ruke bodo nadomestili v Lahtiju. Foto: Reuters

Finci bodo dobili še eno tekmo

Potem ko je organizatorjem na drugem prizorišču sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v finski Ruki zaradi vetrovnih razmer uspelo izpeljati le eno tekmo, bodo odpadlo nadomestili v še enem finskem skakalnem središču. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je danes potrdila, da bo odpadla tekma iz Ruke na sporedu 28. februarja v Lahtiju.

Zaradi premočnega vetra so finski prireditelji izpeljali le eno tekmo v Ruki, nato pa so izkoristili pravico do menjave prizorišča in tekmo z blagoslovom Fisa danes prestavili v Lahti.

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Avstrijec brez konkurence, dva Slovenca v najboljši deseterici
Ruka veter
Sportal Uresničili so se strahovi, tekmo v Ruki odpihnil veter
Ne spreglejte